West-Vlaanderen : de gedreven provincie

Deelnemende bedrijven

logo langemark-poelkapelle

Gemeente- en ocmwbestuur Langemark-Poelkapelle

11 oktober - 24 oktober 2019

Wil je samen met enkele collega’s een klimaatpeloton vormen en samen naar het werk fietsen? Of twijfel je nog over het vervoersmiddel van je keuze? De gemeente en het OCMW nemen deel aan de “de testkaravaan” omdat fietsen gezond is maar daarenboven daalt ook de uitstoot van CO2 en fijn stof bij keuze van de fiets. Deze actie kadert in de doelstellingen van het gemeentelijk klimaatbeleid. Door de deelname willen we het klimaatpeloton van de gemeente en het OCMW vergrote-n. Smoet mo je kieten in!!

Lees meer
Stad Gistel

Stads- en OCMW bestuur Gistel

11 oktober - 24 oktober 2019

Stad Gistel engageert zich om werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Dit biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving. Daarom heeft de stad het charter “gezonde gemeente 2019 - 2024” onderschreven, omdat we een goede gezondheid voor iedereen belangrijk vinden.

En omdat we het goede voorbeeld willen tonen, zetten we ons personeel aan om zich duurzaam te verplaatsen, in de eerste plaats voor het woon-werkverkeer.

Zich duurzaam verplaatsen is niet alleen goed voor het milieu (de CO2 en fijn stof uitstoot) maar biedt ons personeel vooral ook een gezonde manier van bewegen. Meteen willen we onze personeelsleden ook laten ervaren hoe het is om zich met de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer van en naar het werk te begeven. Een aanzet naar meer ….

Lees meer
Logo Vandewiele

Vandewiele

24 september - 7 oktober 2019

VANDEWIELE heeft, vanuit vaststelling van een toenemende vraag vanwege de werknemers, reeds een aantal stappen ondernomen om woon-werkverkeer per fiets te stimuleren.

Om nog meer medewerkers aan te zetten tot een duurzame mobiliteitskeuze voor het woon-werkverkeer, willen we hen nu graag laten proeven van het aanbod van de testkaravaan.  Dit laat hen toe ook in de praktijk te ondervinden hoe de rit van en naar het werk met de (elektrische) fiets of een ander duurzaam alternatief verloopt.

Lees meer
Milcobel

Milcobel

5 september - 20 september 2019

Milcobel – met hoofdkantoor in Kallo – is de grootste zuivelverwerker van België.

Lees meer
logo VLIZ

Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)

5 september - 20 september 2019

Het VLIZ is een knooppunt voor marien en kustgebonden onderzoek. Als partner in diverse projecten en netwerken ondersteunt en bevordert het VLIZ de internationale uitstraling van het Vlaams zeewetenschappelijk onderzoek en het internationaal marien onderwijs.

Lees meer
Logo de Ruyschaert

WZC De Ruyschaert

5 september - 20 september 2019

De Ruyschaert is een woonzorgcentrum gelegen in Marke (bij Kortrijk).Onze zorg- en dienstverlening bestaat uit het aanbieden van residentiële zorg voor ouderen, een centrum voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum, en een groep van assistentiewoningen. Op de campus is ook een dienst voor thuisverpleging, een kinderdagverblijf en een dienstenchequebedrijf.

Lees meer
Logo_Novy Kuurne

Novy

19 augustus - 30 augustus 2019

De keuken is en blijft de populairste plek in huis. Dankzij Novy versmelten onze leefruimte en kookplek tot één. Novy brengt leven in de keuken door fluisterstille en heel efficiënte dampkappen te produceren die het aangenaam vertoeven maken in de keuken.

Lees meer
logo gemeente wingene

Gemeente- en OCMW bestuur Wingene

19 augustus - 30 augustus 2019

Het gemeentebestuur van Wingene neemt deel aan de “testkaravaan”.  Op die manier willen we onze medewerkers bewust maken dat het woon-werk verkeer ook aangenaam en duurzaam kan gebeuren.  Het initiatief kadert volledig in ons gemeentelijk project “een daad voor het klimaat”.

Lees meer
Logo gemeente en sociaal huis Kuurne

Lokaal bestuur Kuurne

19 augustus - 30 augustus 2019

Maar liefst twee derde van de Belgische werknemers heeft een ongezonde levensstijl. Nochtans presteren gezonde werknemers beter, zijn ze minder vaak ziek en renderen ze beter op lange termijn. Hun productiviteit stijgt tot 30% en het aantal afwezigheden daalt aanzienlijk. Uit resultaten van een nationaal gezondheidsonderzoek blijkt dat werknemers bereid zijn gezonder te leven als de werkgever een actief gezondheidsbeleid initieert.

Lees meer
PZ Tielt

Politiezone Tielt

13 juni - 25 juni 2019

De politiezone Regio Tielt telt ongeveer 110 medewerkers. Het personeel zit verspreid over 8 locaties in de 6 gemeenten (Ardooie, Lichtervelde, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene) van de zone.

We besteden veel aandacht aan het welzijn van de medewerker.

Lees meer
Logo Mc Bride

McBride

13 juni - 25 juni 2019

McBride Ieper heeft een 400-tal medewerkers die grotendeels binnen een straal van 15 km van het bedrijf wonen. In maart 2019 werd er gestart met een fietsleaseproject om de duurzaamheid en de gezondheid van de medewerkers te bevorderen. Met de testkaravaan willen we dit project een extra duwtje in de rug geven en de medewerkers die nog niet overtuigd zijn, de kans geven om gedurende 14 dagen kennis te maken met een alternatieve, duurzame manier om naar het werk te komen.

Lees meer
Stadsbestuur Brugge

Stadsbestuur Brugge

23 mei - 7 juni 2019

Fietsen zit nu al in het DNA van de medewerkers van Stad Brugge : meer dan de helft fietst dagelijks naar het werk.

Met ambitie nemen we deel aan de Testkaravaan : iedereen op twee wielen én de CO2-uitstoot in onze stad naar beneden !

 

Lees meer
REVA Spermalie

Revalidatie- en Hoorcentrum Spermalie

2 mei - 17 mei 2019

Omdat we er ons van bewust zijn dat we de planeet van onze kinderen ‘lenen’, nemen we initiatieven om medewerkers aan te moedigen zich duurzamer naar het werk te verplaatsen.

Lees meer
Logo Tordale

Tordale

2 mei - 17 mei 2019

Tordale geeft mensen in kwetsbare situaties het stuur in handen om hun leven zelf kwaliteitsvol uit te bouwen. We gaan uit van hun eigen kracht en bieden ondersteuning om die te versterken. Zowel het netwerk van de cliënt als de lokale samenleving worden bij de ondersteuning betrokken. Zo zet Tordale haar schouders onder een warme en inclusieve maatschappij waarin onze cliënten volwaardig thuishoren.

Lees meer
Logo_HVZFluvia

Hulpverleningszone Fluvia

11 april - 26 april 2019

Hulpverleningszone Fluvia organiseert de dienstverlening van brandweer en dringende geneeskundige hulpverlening in Zuid-West-Vlaanderen.

Lees meer
Logo Poperinge

Stads-en OCMW bestuur Poperinge

11 april - 26 april 2019

Het bestuur nam al verschillende initiatieven om de werknemers te stimuleren om op een duurzame manier naar het werk te komen, zoals het voorzien van een fietsvergoeding, de tussenkomst in abonnementskosten voor het openbaar vervoer en de deelname aan de jaarlijkse Car Free Day. Door De Testkaravaan naar Poperinge te laten komen, wenst de stad hierbij nog een versnelling hoger te schakelen.

Lees meer
Logo_page electronica

Page Electronica

25 maart - 5 april 2019

Onze firma is gestart in centrum Poperinge, een 25 tal jaar geleden. Er werd altijd gestreefd om mensen aan te nemen die dichtbij wonen.

Lees meer
Logo College of Europe

College of Europe

25 maart - 5 april 2019

The College of Europe was the world’s first institute of postgraduate studies and training in European affairs.

Lees meer