U bent hier

De testkaravaan. Hier vind je alle info.

Wat is het

Het provinciebestuur van West-Vlaanderen is in 2014 gestart met een nieuwe, unieke campagne voor woon-werkverkeer: "de testkaravaan komt er aan!".

De testkaravaan verwijst naar de brede waaier aan vervoermiddelen die de werknemers van de ingeschreven bedrijven gedurende een aantal weken gratis kunnen proberen voor hun woon-werkverkeer. De testkaravaan bestaat uit klassieke fietsen, elektrische fietsen, vouwfietsen, elektrische bakfietsen, en fietskarren. De testkaravaan gaat verder dan de fiets, met probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie. Of een combinatie van verschillende vervoerswijzen. Aan jou de keuze!

De testkaravaan passeerde al in 38 West-Vlaamse bedrijven. In 2016 strijkt ze neer bij maar liefst 27  werkgevers gespreid over gans West-Vlaanderen.   

De resultaten van een bevraging 1 jaar na deelname aan de provinciale woon-werkcampagne “de Testkaravaan komt er aan!” liegen er niet om. 38,21% van de respondenten-testers gebruiken voortaan een duurzaam vervoermiddel voor hun woon-werkverkeer. De deelnemende bedrijven laten de testkaravaan niet als een momentum passeren, maar stimuleren via concrete en gerichte actiemaatregelen duurzaam woon-werkverkeer permanent verder binnen hun organisatie. Lees hier meer resultaten van de testkaravaan.

Voor wie

De testkaravaan passeerde in 2014 en 2015 reeds bij een veertigtal bedrijven in West-Vlaanderen die een actief duurzaam woon-werkbeleid voeren en zo deel uitmaken van het netwerk van het provinciaal mobiliteitspunt West-Vlaanderen (PMP).  Door een mobiscan (= analyse van het woon-werkverkeer van de werknemers) te laten maken bij het PMP, of een pendelfondsdossier in te dienen…. Nog geen mobiscan voor jouw bedrijf? Jouw bedrijf wil mobiliteitsadvies? Neem dan gerust contact op met het PMP.
 

Dit jaar nemen alvast 27 West-Vlaamse werkgevers deel aan de campagne.

Hoe inschrijven

Je kan alleen inschrijven voor de testkaravaan als je werknemer bent van een deelnemend bedrijf.

Je kan je inschrijven voor het testen van een nieuw vervoermiddel via deze reservatiepagina. Ben je al goed bezig en heb je geen behoefte aan een ander vervoermiddel? Schrijf je dan ook in, want je maakt kans op een prijs uit de prijzenpot.

Kostprijs

Deelname aan de campagne is volledig gratis voor de werknemer en de werkgever! Je geteste fiets kan je bovendien aankopen aan een verminderd tarief. Hoe aankopen? Log in op deze site via je persoonlijke login gegevens (die je gebruikt hebt om je te registeren voor de campagne). Onder het tabblad “vervoermiddel aankopen” vind je het aankoopformulier en verdere info.

Hoe kun je je gegevens raadplegen

Vrouw met bakfietsElke deelnemer heeft een eigen profielpagina. Die kun je zelf aanpassen en aanvullen. Je krijgt er de kans om jouw ervaringen over de testkaravaan met je collega’s te delen, je autoverslaafde collega uit te dagen tot de test … Je bereikt die pagina door in te loggen. Kies hiervoor een eigen paswoord. Let wel, alvorens in te loggen dien je je eerst in te schrijven in de campagne.

Vervoermiddelen

We hebben voor jou een hele resem vervoermiddelen in petto: elektrische fietsen, vouwfietsen, elektrische bakfietsen, klassieke fietsen, fietskarren, probeerpassen voor het openbaar vervoer, Blue Bikes, carpoolmogelijkheden... Meer gedetailleerde info en technische fiches vind je hier.

Aankoopoptie

Heb je deelgenomen aan de campagne, een fiets uitgetest en heb je de smaak te pakken? Dan kan je je uitgeteste fiets aankopen met 10% korting op de standaard verkoopprijs. 
Hoe aankopen? Log in op deze site via je persoonlijke login gegevens (die je gebruikt hebt om je te registeren voor de campagne). Onder het tabblad “vervoermiddel aankopen” vind je het aankoopformulier en verdere info.

Uiteraard kan je ook steeds bij je lokale fietshandelaar terecht voor professioneel advies bij aankoop van een (elektrische) fiets.