U bent hier

Vervoermiddelen

65 Elektrische fietsen

Foto elektrische fietsDe elektrische fiets geeft je een duwtje in de rug. Zo kun je gemakkelijk langere afstanden (bijvoorbeeld een woon-werktraject van 10 km) overbruggen zonder bezweet toe te komen op je werkplek.

Er zijn verschillende niveaus van ondersteuning, van "eco" (weinig ondersteuning) tot "turbo" (meeste trapondersteuning). Je kan de ondersteuning ook uitschakelen (bijvoorbeeld in een afdaling). Start vanuit de kleinste ondersteuning. De testfiets (merk: Velo de Ville) beschikt over een overzichtelijk computerdisplay waarop je onder meer de gekozen trapondersteuning, de afgelegde afstand, je snelheid en de resterende energie kunt aflezen. Via een adapter kun je de batterij gemakkelijk opladen als je thuis arriveert. De middenmotor is van Bosh makelij, een alom bekend merk in de fietswereld.

Vergeet de associatie met bejaarde fietsers en ontdek de elektrische fiets voor jouw woon-werktraject. Vooral voor afstanden langer dan 5 km is deze fiets uitermate geschikt. Je kan de e-fiets alleen lenen voor je volledige woon-werkafstand. Je krijgt ondersteuning tot maximaal 25 km/uur. Reserveer snel deze superfiets! Bekijk ook even een informatief filmpje over de elektrische fiets.

Bekijk hier de technische fiche (.pdf)

8 speed pedelecs

 Nieuw sinds 2018 is de speed pedelec! Deze snelle elektrische fietsen tot 45 km/u zijn een absolute aanrader voor wie verder dan 10 km van het werk woont. Het woon-werktraject loopt bij voorkeur niet door een stadscentrum.

Je dient wel in het bezit te zijn van een rijbewijs B en bent verplicht tot het dragen van een helm.

Bekijk hier de specificaties.

 

5 elektrische bakfietsen

De kinderen naar school vervoeren, lukt niet, denk je? Toch wel! Zeker met deze handige bakfiets die je een aantal weken naar hartenlust met je kinderen kan testen. Je kan er gemakkelijk twee kinderen in vervoeren, of zelfs een kindje in de maxi cosy mee vervoeren.

Het type bakfiets dat je kan testen (Urban Arrow), is een lichtgewicht onder de bakfietsen en fietst uiterst licht. Deze fiets is ook erg wendbaar. Je kan de bak dichtklappen of zelfs afnemen, zodat je de fiets gemakkelijk kunt stallen.

We stellen er 5 ter beschikking om te proberen. 't is voor de rappe!

Wedden dat je kinderen voortaan alleen nog met de bakfiets naar school willen gebracht worden?

Bekijk hier het infofilmpje over de bakfiets of bekijk hier de technische fiche (.pdf)

3 fietskarren

Foto fietskarDe fietskar raakt stilaan meer ingeburgerd op straat. Zo'n karretje is een handige manier om je kinderen mee te vervoeren, op weg naar je werk. Het type fietskar dat we voor jou kozen om te testen biedt bovendien extra bagageruimte en de mogelijkheid om die te gebruiken als buggy. Een vlaggetje doet de fietskar nog meer opvallen in het verkeer.

Je kinderen zullen het reuze vinden om mee te rijden. Weinig plaats om de fietskar te stallen? Geen probleem, want je kan de kar opvouwen.

We stellen 5 exemplaren ter beschikking. Wees er snel bij!

Meer informatie in dit filmpje over de fietskar of lees de gebruikershandleiding. Bekijk hier de technische fiche.

5 vouwfietsen

De vouwfiets gebruiken voor je woon-werktraject is een logische keuze in combinatie met de trein of bus. Voortaan hoef je je niet meer te bekommeren over je voor- of natraject of stalling voor je fiets, want je vouwfiets reist met je mee. De vouwfiets fietst bovendien erg licht en snel. Je zult ervan versteld staan!

Wees snel en reserveer een vouwfiets.

In dit korte filmpje leer je de fiets vouwen. Verdere info vind je hier

Vouchers Blue Bike

Foto Blue bike'Na de trein verder met de fiets'.

Blue-bike is een deelfietsensysteem aan de Belgische treinstations. Eens je Blue-bike kaart op zak (10€/jaar) kan je op alle locaties volledig automatisch en 24/24 een comfortabele stadsfiets meenemen. Je houdt je kaart voor de kaartlezer en klaar: de Blue-bike zal de jouwe zijn tot je weer terugkeert naar het station. Je krijgt maandelijks je rittenoverzicht en je betaalt je ritten achteraf. De standaard ritprijs is 3€/24uur maar er zijn al heel wat steden en gemeenten die in samenwerking met de Vlaamse Overheid Blue-bike gratis of aan 1€ aanbieden, o.a. Deinze, Torhout, Dendermonde, Brugge en Eeklo.

Blue-bike maakt het mogelijk de laatste kilometers na de trein snel en gemakkelijk af te leggen. Op de trein kan je werken of ontspannen en het fietstochtje maakt dat je fris arriveert. Blue-bike kan zowel voor zakelijk als vrijetijdsgebruik ingezet worden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld derde betaler zijn voor hun personeel: zo kan het personeel files vermijden, op de trein werken en hun conditie verbeteren. Blue-bike is 100% fiscaal aftrekbaar.

Nog interessant om weten is dat je met 1 kaart telkens tot 2 Blue-bikes tegelijkertijd kan ontlenen. Alle informatie vind je op www.blue-bike.be.

  Blue-bike afbeelding

Reserveer hier je Blue-bike pas.

Probeerpassen trein

Foto man met plooifiets Is je woon-werkafstand te groot om te fietsen? Probeer dan eens de trein; je zult ervan versteld staan hoe snel je ter plaatse bent. Intussentijd kan je op je gemak de krant of een spannend boek lezen. Stress door aan bumper aan bumper aan te schuiven? Met de trein kom je ontspannen toe op je bestemming.  

We hebben voor jou probeerpassen gereserveerd waarmee je de trein voor jouw woon-werktraject kan uittesten. Ligt het station niet meteen bij je thuis/werkplek? Geen probleem, je kan ook gratis een Blue bike, vouwfiets of bus/tramkaart aanvragen.

Bereken alvast je route met de trein.

Reserveer hier je probeertickets.

Probeerpassen bus/tram

Afbeelding de lijnGeen zin om te fietsen? Je wil je treinrit aanvullen met een busrit naar het station? Laat je dan vervoeren door de bus. Of misschien woon je wel in een kustgemeente en wil je genieten van zicht op zee met de Kusttram?

We hebben voor jou probeerpassen gereserveerd waarmee je de bus/tram voor jouw woon-werktraject kan uittesten.

Bereken alvast je route met de bus of de tram.

Reserveer hier je probeertickets.

Carpooling

Foto carpoolGeen mogelijkheid om te fietsen of het openbaar vervoer te nemen? Dan kun je nog altijd besparen op je dure brandstofkosten door samen te rijden met een collega. Deel je autorit en halveer je autokosten!

Misschien heb je al altijd willen meerijden naar het werk? Of wie weet ben jij die sympathieke collega die een paar plaatsjes kan aanbieden aan streekgenoten?

Weg met die eenzame autoritten! Kies voor carpooling.