U bent hier

Nieuws van de testkaravaan

 • 06 oktober 2017

  Van 16 tot 22 september vond de Week van de Mobiliteit plaats. Vlaanderen werd tijdens deze week massaal aangemoedigd om het openbaar vervoer of duurzame vervoermiddelen te gebruiken. De gemeente- en OCMW besturen van Blankenberge, De Haan, Zuienkerke, Ichtegem, Jabbeke en Oudenburg gingen nog een stapje verder. Om het goede voorbeeld te tonen, namen deze gemeentebesturen deel aan de testkaravaan. Heel wat geëngageerde werknemers fietsten in totaal een kleine 24.000 kilometer bij elkaar en bespaarden zo meer dan 3 ton CO2.

 • 28 april 2017

  Vandaag (vrijdag 28 april) was de laatste testkaravaandag bij de collega's van het Opleidingscentrum ZoWe Verpleegkunde. Dat dit een zeer geëngageerde school is, vertaalt zich oa. in het aantal deelnemers...maar liefst 52% van het personeel is de voorbije 2 weken duurzaam naar het werk gekomen. De eerste week genoten van mooi fietsweer, de tweede week hebben ze kennis gemaakt met een aantal aprilse grillen. Na een zeer geslaagde toespraak van hun enthousiaste campagnecoördinator was het tijd om de namen van de winnaars bekend te maken.

 • 08 september 2016

  Het was een drukte van jewelste op vrijdag 2 september in Hooglede en Ieper. Heel wat personeelsleden van Voestalpine Sadef en Westlandia waren naar het slotmoment van de testkaravaan afgezakt om er de testkaravaan feestelijk af te sluiten. Jan Vanhevel en Tony Vermeulen waren de gelukkigen die een elektrische fiets in ontvangst mochten nemen. 

  Vanaf 9 september vertoeft de testkaravaan in het Kortrijkse. Dan doet ze het stads- en OCMW bestuur en het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilige Familie aan.

 • 15 juli 2016

  Op donderdag 14 juli namen de collega's van politiezone RIHO, het OCMWbestuur van Brugge en van het Psychiatrisch Ziekenhuis/Huize Ter Walle in Menen afscheid van de testkaravaan. Drie personeelsleden konden alvast gezwind hun zomerverlof in fietsen: Pieter Naert (RIHO), Mike D'Haene (OCMW Brugge) en Esther Declercq (Psychiatrisch Ziekenhuis) wonnen elk een elektrische fiets!

  De testkaravaan gaat nu even in zomerpauze en start opnieuw met opgeladen batterijen op maandag 22 augustus bij de bedrijven Voestalpine Sadef in Hooglede en Westlandia in Ieper.

 • 07 juni 2016

  93 personeelsleden van het Jan Yperman Ziekenhuis en 43 personeelsleden van vzw De Vondels uit Ieper testen vanaf vandaag hun (elektrische) fiets uit. Hopelijk blijven de weersgoden hen gunstig gezind...

 • 20 mei 2016

  De testkaravaan is aanbeland bij het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart in Ieper en bij het Regina Pacis Instituut in Tielt. 110 personeelsleden nemen vol enthousiasme deel aan deze campagne. Waar bij de start gisteren er vooral "nieuwsgierigheid" heerste, is vanaf de eerste testdag al gebleken dat de sfeer omgeslagen is in puur enthousiasme.. 

 • 26 april 2016

  De testkaravaan is vandaag neergestreken bij het Dienstencentrum Gid(t)s. Maar liefst 349 personeelsleden hebben zich geëngageerd om de komende 2 weken de grillige weersgoden te trotseren op de fiets/trein/bus... 75 onder hen testen een vervoermiddel van de testkaravaan uit. Hopelijk steeds met wind in de rug!

 • 08 april 2016

  Na een deugddoende winterslaap zijn we opnieuw vertrokken voor een nieuwe succesvolle editie van de testkaravaan. Dit jaar is de testkaravaan te gast bij 21 West-Vlaamse werkgevers: Sadef, het Jan Yperman Ziekenhuis, Vives, Dienstencentrum Gid(t)s...en heel wat andere West-Vlaamse werkgevers bieden hun personeelsleden deze "test het uit" campagne maar al te graag aan.

 • 15 maart 2016

  Onze West-Vlaamse provinciale woon-werkcampagne, de testkaravaan komt er aan, zal dit jaar ook uitbreiding kennen in 2 andere Vlaamse provincies.

  De testkaravaan biedt personeelsleden van deelnemende bedrijven de kans om gedurende 2 weken een duurzaam vervoermiddel gratis uit te testen voor hun woon-werktraject. Elektrische fietsen, plooifietsen, elektrische bakfietsen, blue bikes, openbaar vervoer.... keuze te over om uit te testen!

 • 15 januari 2016

  Wij namen de resultaten van de testkaravaan editie 2014 onder de loep. Resulteerden de goede voornemens van de deelnemers ook in een blijvende overstap op een duurzaam vervoermiddel? Een belangrijke vraag die de provincie West-Vlaanderen nu kan beantwoorden doordat zij elk bedrijf dat deelnam in 2014 een nieuwe, tweede bevraging stuurde exact 1 jaar na deelname. 

 • 20 oktober 2015

  De testkaravaan "editie 2015" zit er alweer op. Dank aan de 19 geëngageerde deelnemende bedrijven en hun vele enthousiaste werknemers. De testkaravaan gaat nu even in winterslaap...vanaf april 2016 staan we opnieuw paraat met een volledige vernieuwde vloot van duurzame vervoermodi!

 • 21 september 2015

  Op donderdag 17 september streek de testkaravaan neer in WAAK in Kuurne. De Car Free Day was dan ook de ideale startdatum om de personeelsleden van deze beschutte werkplaats te laten kennismaken met een vloot van duurzame vervoermiddelen. Blue bikes, elektrische fietsen, openbaar vervoer, carpooling, vouwfietsen... dit alles zal gedurende 2 weken naar hartelust uitgetest worden op weg van en naar het werk. Maar liefst meer dan 400 personeelsleden nemen deel aan de testkaravaan, van een succes gesproken!

 • 31 augustus 2015

  Na een deugddoende zomerpauze, is de testkaravaan vandaag opnieuw uit de startblokken gegaan. De personeelsleden van het Koningin Elisabeth Instituut (Oostduinkerke), WZC Dunecluze (Koksijde) en De Lovie (Poperinge) laten het flauwe weer niet aan hun hart komen en zullen vanaf vandaag vol enthousiasme hun nieuwe vervoermiddel 2 weken naar hartelust uittesten... 

   

 • 13 juli 2015

  Onder een warme zomerzon sloot de testkaravaan vrijdag 10 juli af bij Melexis in Ieper en Deceuninck in Hooglede-Gits. Bij Melexis breidden ze er nog een laatste symbolisch fietstochtje aan, om dan af te sluiten met een lekker frietje. Dat de testers genoten hebben van hun dagelijkse fietstocht naar het werk, tonen de vele getuigenissen op de website. We hopen dat heel wat mensen hun wagen voortaan af en toe op stal laten en kiezen voor de fiets! De testkaravaan gaat nu even in vakantie, en komt terug op 31 augustus bij De Kei in Oostduinkerke/Koksijde en De Lovie in Poperinge.

 • 11 juni 2015

  De personeelsleden van TVH uit Waregem en Gullegem konden zich vandaag geen betere start van hun testkaravaan dromen: een stralende zon, een deugddoend licht briesje en een kwalitatieve (elektrische) fiets om naar hartelust uit te testen. Nathalie Provoost van de PR afdeling van TVH zag haar fietsritje van 27.5 km (enkele rit) naar huis dan ook volledig zitten. We wensen alle 141 deelnemende TVHpersoneelsleden een zonnige maar vooral erg aangename ervaring met de testkaravaan toe!

 • 05 juni 2015

  Onder een stralend zonnetje sloot de testkaravaan vandaag af in AZ Delta. De vele lachende gezichten en leuke anekdotes getuigen van het succes van de campagne. Peter van de teskaravaan, Johan Museeuw, reikte er samen met gedeputeerde De Block prijzen uit voor al wie duurzaam naar het werk kwam. De hoofdprijs, een elektrische fiets, ging naar mevrouw Trees Brille. De karavaan trekt de komende weken naar het bedrijf TVH in Waregem.

 • 05 mei 2015

  Een enigzins ontstuimige wind bracht de testkaravaan in de bedrijven TE Connectivity in Oostkamp en Interwest in Veurne en Diksmuide. Ideaal om de elektrische fiets uit te testen en aan de lijve te ondervinden hoe deze fiets jou in winderig weer toch een comfortabel duwtje in de rug geeft! We wensen de 132 deelnemers bij TE Connectivity en de 225 deelnemers bij Interwest alvast een heel fijne testperiode!

 • 16 april 2015

  Onder een aangenaam lentezonnetje mochten de personeelsleden bij Alpro in Wevelgem en Jetair in Oostende hun langverwachte testfiets in ontvangst nemen. Bij Jetair konden de fietsers ook genieten van een lekker fietsontbijt onder het motto 'Spring es op je fiets!'. In totaal nemen 70 personeelsleden van Alpro en 91 personeelsleden van Jetair deel aan de testkaravaan. We wensen hen 2 supertoffe fietsweken!

 • 30 maart 2015

  Na een deugddoende winterslaap is de testkaravaan opnieuw uit de startblokken geschoten. 

  Vandaag werden 81 fietsen (waaronder 63 elektrische) afgeleverd bij Bombardier Transportation en Dana Belgium uit Brugge. Deze fietsen zullen door hun personeelsleden twee weken naar hartelust kunnen uitgetest worden voor hun dagelijkse rit van en naar het werk. Ook andere duurzame vervoermodi (zoals blue bikes, trein, bus en carpool) zullen volop uitgetest worden... De personeelsleden van Bombardier Transportation en Dana Belgium waren alvast enthousiast!

 • 06 januari 2015

  Dat duurzame mobiliteit een dagdagelijkse bekommernis is voor West-Vlaamse (testkaravaan)bedrijven, vindt u terug in dit filmpje. Met bijhorende beelden die voor zich spreken!

  https://www.youtube.com/watch?v=MkAsh1iR8AI&feature=youtu.be

 • 12 december 2014

  De testkaravaan is een schot in de roos, dat blijkt uit de evaluatieresultaten van het eerste campagnejaar 2014. 19 West-Vlaamse testkaravaanbedrijven legden meer dan 460.000 duurzame kilometers af en bespaarden 61 ton CO2. 1.226 van de 10.169 werknemers namen deel. 74% van de ontleende fietsen waren e-fietsen, van alle testvoertuigen gaat het om 66% e-fietsen. Dat toont meteen de opmars van de elektrische fiets. Deze wordt al lang niet enkel meer door senioren gebruikt, maar ook door werknemers om naar het werk te pendelen. De testvoertuigen oogstten een tevredenheidsscore van 81%.

  testkaravaan overweldigend succes in 2014
 • 16 september 2014

  De weergoden zijn Barco en Boss Paints gunstig gezind! De campagnedeelnemers konden hun fiets tijdens de eerste weken van september uittesten onder een stralende zon. Of een mooie zonsopgang meemaken langs de Leie, zoals Barco werknemer Bram Demuynck. Het zorgde voor heel wat sfeer onderweg, zoals de foto getuigt.

  Intussen hebben Barco en Boss Paints samen zo'n 52.000 duurzame kilometers afgelegd, en zo'n 7 ton CO2 bespaard. Doe zo verder!

 • 06 juni 2014

  Op woensdag 4 juni 2014 vond Hét Mobiliteitscongres plaats in Brussel. Op dit evenement van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, VOKA en Mobimix kaapte de West-Vlaamse campagne "de testkaravaan komt er aan!" de eervolle vermelding weg! De jury loofde de creativiteit van dit provinciale project. Andere genomineerden voor de Business Mobility Awards in de non-profitsector waren het West-Vlaamse bedrijf OptimaT uit Lichtervelde en het Provinciebestuur Antwerpen. OptimaT werd genomineerd voor de waaier aan duurzame mobiliteitsmaatregelen die het bedrijf neemt, zoals o.a.

 • 06 mei 2014

  Op maandag 28 april is de testkaravaan in het bedrijf CNH Industrial op spectaculaire wijze geland in Zedelgem, met oa een optreden van 9-voudig wereldkampioen trial bike Kenny Belaey. Andere wielerheld Johan Museeuw overhandigde de elektrische testfiets aan de CNH Industrial ambassadeur van de testkaravaan, Shirley Hanseeuw.

 • 31 maart 2014

  De testkaravaan passeert vandaag bij de eerste deelnemende bedrijven. Deze ochtend werden 95 fietsen (waaronder 65 elektrische) afgeleverd bij OptimaT in Lichtervelde en Inagro vzw uit Beitem. Deze fietsen zullen gedurende drie weken uitgetest worden door hun personeelsleden voor hun dagelijkse rit van en naar het werk. Ook bluebikes, trein en bus zullen door deze bedrijven volop uitgetest worden. Tot slot sporen we ook collega's aan om te carpoolen met elkaar. Maw, iedereen wordt volop aangemoedigd om de woon-werkrit eens duurzaam uit te testen!

 • 04 maart 2014

  De eerste 2 bedrijven hebben intussen de spits afgebeten: beschutte werkplaats OptimaT in Lichtervelde en onderzoekscentrum voor land-en tuinbouw Inagro in Beitem. Hun werknemers konden zich tot eind vorige week incshrijven in de testkaravaan. De interesse was massaal: de werknemers van beide bedrijven reserveerden in totaal maar liefst 88 fietsen, een aantal openbaar vervoerpassen en carpoolmatching! Er was grote interesse voor allerhande soorten fietsen: elektrische fietsen, gewone stadsfietsen, plooifietsen, fietskarren en bakfietsen.

 • 24 januari 2014

  Vandaag lanceerden wij onze gloednieuwe campagnewebsite!

  Fietsers