West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Wat is de testkaravaan?

Het provinciebestuur van West-Vlaanderen lanceerde in 2014 een unieke campagne voor woon-werkverkeer: "de testkaravaan komt er aan!".

De testkaravaan verwijst naar de brede waaier aan vervoermiddelen die de werknemers van de ingeschreven bedrijven gedurende twee weken gratis kunnen proberen voor hun woon-werkverkeer. De testkaravaan bestaat uit elektrische fietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, elektrische bakfietsen en fietskarren. De testkaravaan echter gaat verder dan de fiets, met probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie. Of een combinatie van verschillende vervoerswijzen. Aan jou de keuze!

Intussen is de testkaravaan al bij meer dan 150 West-Vlaamse bedrijven neergestreken.

 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Voor wie ?

Voor bedrijven die werk willen maken van duurzame mobiliteit

De testkaravaan staat open voor bedrijven die reeds aangetoond hebben werk te willen maken van een verduurzaming van het woon-werkverkeer van hun personeelsleden. Het gaat hierbij om bedrijven die een mobiliteitsanalyse (mobiscan) door ons lieten uitvoeren, of een pendelfondsdossier (subsidiekanaal Vlaamse Overheid voor verduurzaming van het woon-werkverkeer) ingediend hebben.  Voor meer info, neem gerust contact op met een van de medewerkers van Treffik, het netwerk voor duurzame bedrijfsmobiliteit in de provincie West-Vlaanderen (vroeger gekend als het Provinciaal Mobiliteitspunt West-Vlaanderen).
 

Voor personeelsleden die willen uittesten en/of al op duurzame wijze naar het werk komen

Je kan alleen inschrijven voor de testkaravaan als je personeelslid bent van een deelnemend bedrijf.

Zin om eens twee weken een (elektrische) fiets of ander duurzaam vervoermiddel uit te testen? Of ben je al goed bezig en kom je al dagelijks op een duurzame wijze van en naar het werk? Schrijf je dan ook in, want je maakt kans op een prijs uit de prijzenpot.

Waarom deze campagne?

Zoals de naam al laat vermoeden...test het eens twee weken uit... dé manier om echt te weten te komen of de overstap op de (elektrische) fiets, openbaar vervoer of carpooling iets voor jou is. Probeer het eerst eens uit en oordeel dan...

De testkaravaan passeerde intussen al bij meer dan 150 West-Vlaamse bedrijven en wierp zeker zijn vruchten af, zowel bij de deelnemende personeelsleden als bij de deelnemende werkgevers.

  • uit bevragingen blijkt dat, 1 jaar na deelname aan de testkaravaan, maar liefst 40% van de respondenten-testers voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruiken voor hun woon-werkverkeer!
     
  • heel wat werkgevers grijpen de campagne aan om verder te werken aan een permanent duurzaam woon-werkbeleid in hun organisatie: groepsaankopen, fietsleasing, vernieuwde fietsstallingen, verhoogde fietsvergoedingen...

Kostprijs

Deelname aan de campagne is volledig gratis, zowel voor het bedrijf als voor de deelnemende personeelsleden. Bovendien voorzien we per bedrijf een aantrekkelijke prijzenpot voor alle deelnemende personeelsleden!