West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_WAAK

WAAK

17 september - 29 september 2015
70364

Duurzame km afgelegd

9.29

Ton CO2 bespaard

431

Deelnemende werknemers

25%

% overstappers

58

Gebruiken nu de fiets

70364

Duurzame km afgelegd

9.29

Ton CO2 bespaard

431

Deelnemende werknemers

25%

% overstappers

58

Gebruiken nu de fiets

WAAK

Heirweg 125
8520 Kuurne
België

De Beschutte Werkplaats WAAK uit Kuurne heeft zichzelf een heel belangrijke ambitie opgelegd : zinvolle, duurzame tewerkstelling  én ontplooiingskansen voor alle mensen met (arbeids)handicap in de regio Kortrijk. Aangezien dit enkel duurzaam kan door te werken op een performante manier, in een economische context en met voortdurend evenwicht tussen het sociale en het economische aspect, is WAAK uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat 1700 werknemers tewerkstelt en een voortrekkersrol speelt in de sociale economie  .

In zake duurzame mobiliteit zijn bij WAAK reeds heel wat initiatieven genomen en projecten gerealiseerd.  Uit een mobiscan van de Provincie blijkt dat duurzame mobiliteit reeds goed verankerd is in ons personeelsbeleid. Dit leidde men ondermeer af uit ons Pendelfondsproject, onze constructieve houding tav de openbaar vervoermaatschappijen, diverse sensibiliserende acties en een zeer gevarieerde en duurzame ‘modal split’ (dit is de verdeling van de woon-werkverplaatsingen over de vervoerswijzen).

Omdat ook op mobiliteitsvlak stilstaan achteruitgaan betekent, blijven we optimaliseren waar mogelijk. We focussen op een drieluik van maatregelen: openbaar vervoer, carpool en fiets. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor de portemonnee en het milieu. Om onze werknemers dit aan den lijve te laten ondervinden, hebben we ingetekend op het project “Testkaravaan”. Onze interne werkgroep mobiliteit leidt alles in goede banen. We zijn een onderneming in beweging!

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf