West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_vives

Vives - campus Kortrijk

16 oktober - 27 oktober 2017
27274

Duurzame km afgelegd

3.6

Ton CO2 bespaard

79

Deelnemende werknemers

15%

% overstappers

37

Gebruiken nu de fiets

27274

Duurzame km afgelegd

3.6

Ton CO2 bespaard

79

Deelnemende werknemers

15%

% overstappers

37

Gebruiken nu de fiets

Vives - campus Kortrijk

Doorniksestenweg 145
8500 Kortrijk
België

VIVES telt 13000 studenten, 1250 personeelsleden en 1300 expert-gastdocenten uit het werkveld, 30 bacheloropleidingen, 200 postgraduaten en navormingen, 8 campussen, 6 studentensteden en 6 expertisecentra.

VIVES biedt opleidingen in biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk aan in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Onder andere de unieke opleidingen bachelor in de ontwerp- en productietechnologie, bachelor in de luchtvaart of bachelor in de zorgtechnologie staan in het aanbod. Ook automotive management, apps en gamification, wellbeing en vitaliteitsmanagement, dierenzorg, maatschappelijke veiligheid,  … zijn geliefd bij veel studenten. Naast 30 bacheloropleidingen biedt VIVES al dan niet in samenwerking met andere scholen heel wat HBO5-opleidingen aan. Voeg daar dan nog zo’n 200 navormingen en postgraduaten aan toe en je hebt het opleidingsaanbod van de hogeschool. Je kan aan VIVES studeren via verschillende leerroutes. De meeste studenten volgen hun opleiding via dagonderwijs maar je kan ook via werkplekleren waarbij de student al van bij de start van de opleiding onmiddellijk in de praktijk staat, je diploma behalen. Een andere leerroute, afstandsonderwijs maakt ongeveer een vierde van onze studenten uit. Het gaat om een flexibele manier van bijscholen waarbij je een volwaardig bachelordiploma behaalt. Door de flexibiliteit van het examensysteem kunnen afstandsstudenten hun carrière een nieuwe wending geven terwijl ze dit combineren met werk en/of gezin. Ontdek al onze mogelijkheden op vives.be.

Daarnaast heeft VIVES ook een sterke link met het werkveld: 6 expertisecentra ondersteunen ondernemingen met onderzoeksprojecten. Er worden elk jaar meer dan 1000 bachelorproeven in opdracht van het werkveld geschreven en bovendien realiseert de hogeschool jaarlijks meer dan 5.000.000 omzet in maatschappelijke dienstverlening.

VIVES schrijft in haar missie dat ze “een waarderende, warme en mensgerichte hogeschool wil zijn die focust op de vorming van professionele bachelors en HBO5 (Associate Degrees) die als professional en als mens een meerwaarde betekenen in een geglobaliseerde wereld”. Om die reden onderschrijft VIVES graag de doelstelling van de Testkaravaan. Na een succesvolle deelname in Brugge vorig jaar staat VIVES klaar om het nog beter te doen in Kortrijk dit keer. Veel succes aan iedereen die deelneemt!

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf