West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_vives

Vives - campus Brugge

18 oktober - 28 oktober 2016
16440

Duurzame km afgelegd

2.17

Ton CO2 bespaard

62

Deelnemende werknemers

18%

% overstappers

25

Gebruiken nu de fiets

16440

Duurzame km afgelegd

2.17

Ton CO2 bespaard

62

Deelnemende werknemers

18%

% overstappers

25

Gebruiken nu de fiets

Vives campus Brugge

Xaverianenestraat 10
8200 Brugge
België

Hogeschool VIVES campus Brugge hield in april 2014 een mobiliteitsenquête bij meer dan 3000 studenten en meer dan 300 personeelsleden. Daaruit kwam onder andere naar voor dat meer fietsfaciliteiten welkom zouden zijn. Daarop besloot de dienst studentenvoorzieningen (STUVO) van VIVES een fietspomp met perslucht te plaatsen in de fietsstalling van campus Brugge om studenten en personeelsleden extra te motiveren om te fietsen. Het is immers een gezonde, duurzame en veilige manier om je te verplaatsen. Recent werd daarom ook een fietslichtjesactie gehouden, waarbij studenten een gratis duo fietslichtjes ontvingen als ze met de fiets naar de campus kwamen. Daarnaast zet Hogeschool VIVES zich ook in voor het personeel. Vanaf maart 2015 staan er vijf dienstfietsen ter beschikking die personeelsleden via een eenvoudige tool kunnen reserveren. Bij de fietsen hoort ook een regenpak en een fietstas.

Deze bijkomende acties zijn complementair met de reeds bestaande initiatieven zoals de fietsgraveeractie op de campus, de opruiming van wrakken uit de fietsenstalling, acties m.b.t. veiligheid in het verkeer, communicatie over veilige fietsroutes, de aanwezigheid van mobiliteitspartners (openbaar vervoer) op infomomenten en de samenwerking met vzw GroepIntro zodat studenten veilige en betaalbare studentenfietsen kunnen huren en laten herstellen.

Tegelijk groeit het aantal studenten bij VIVES, en nemen er verhoudingsgewijs steeds meer studenten en personeelsleden de wagen om naar de campus te komen. Door deel te nemen aan de Testkaravaan willen we de medewerkers motiveren om na te denken over andere vormen van mobiliteit.  We zetten hierdoor ook in op de voorbeeldfunctie van de hogeschool: we willen jongeren vormen en het goede voorbeeld geven. In deze snel veranderende samenleving betekent dit ook inzetten op duurzame mobiliteit.

Hogeschool VIVES telt ruim 1 200 personeelsleden en 13 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in zes steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout.

Meer info: www.vives.be

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf