West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Savaco

Savaco

16 april - 27 april 2018
7808

Duurzame km afgelegd

1.03

Ton CO2 bespaard

26

Deelnemende werknemers

21%

% overstappers

7

Gebruiken nu de fiets

7808

Duurzame km afgelegd

1.03

Ton CO2 bespaard

26

Deelnemende werknemers

21%

% overstappers

7

Gebruiken nu de fiets

Savaco

Beneluxpark 19
8500 Kortrijk
België

Savaco is een sterke ICT dienstverlener met meer dan 25 jaar ervaring. Savaco ondersteunt bedrijven en organisaties met het realiseren van IT-oplossingen met impact.  Met zo’n 125 medewerkers is Savaco uitgegroeid tot een gerenommeerde IT-speler met een ijzersterke reputatie bij heel wat Vlaamse KMO’s.

Binnen het vooropgestelde beleid van Savaco is duurzaamheid altijd al een belangrijke pijler geweest. Zo kiest Savaco resoluut voor de lange termijn in relaties met klanten, medewerkers en technologiepartners. Maar ook op vlak van mobiliteit staat duurzaamheid voorop. Reeds in 2010 werd de bedrijfsfiets geïntroduceerd. Een bedrijfsfiets aan elke medewerker die belooft om er minstens één keer per week mee naar het werk te komen. Ook medewerkers die over een bedrijfswagen beschikken, komen ervoor in aanmerking. Via de zelfontwikkelde ‘Bike-app’ houdt Savaco zorgvuldig bij wie met de fiets naar het werk komt en hoeveel CO2-uitstoot elke medewerker zo uitspaart. Om de duurzame fietser positief te stimuleren gaat dit bovendien gepaard met een fietsvergoeding voor wie de bedrijfswagen zo thuis laat staan. Ook in de Week van de Mobiliteit steekt Savaco graag een tandje bij en worden jaarlijks acties opgezet om duurzame alternatieven voor de auto te promoten: plooifietsen worden gehuurd voor wie met de trein komt, elektrische fietsen voor wie comfortabel en snel naar het werk wil fietsen en alternatieven voor het openbaar vervoer worden aangeboden. 

Deelnemen aan de testkaravaan is dan ook een logisch vervolg.  Zo wil Savaco alle medewerkers blijven enthousiasmeren om alternatieven te proberen.  En stiekem hopen we om op deze manier zoveel mogelijk medewerkers te bekeren tot fans van een meer duurzame wereld met een bredere kijk op mobiliteit. Together we can do IT.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf