West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Roularta Media Group

Roularta Media Group

26 mei - 13 juni 2014
32352

Duurzame km afgelegd

4.27

Ton CO2 bespaard

101

Deelnemende werknemers

11%

% overstappers

24

Gebruiken nu de fiets

32352

Duurzame km afgelegd

4.27

Ton CO2 bespaard

101

Deelnemende werknemers

11%

% overstappers

24

Gebruiken nu de fiets

Roularta Media Group

Meiboomlaan 33
8800 Roeselare
België

Roularta Media Group is een mediabedrijf dat in België een dynamische hoofdrolspeler is in het uitgeven en drukken van nieuws- en nichemagazines, kranten en gratis bladen, in het audiovisuele medialandschap en in het elektronisch uitgeven.

Hierbij streeft Roularta een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid na, dat goed is voor mens, milieu en economie.

Zo namen we o.a. al deel aan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

Diverse inspanningen worden gebundeld in het duurzaamheidsverslag, waarvan in 2014 een tweede versie zal verschijnen.

Binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen is mobiliteit een belangrijk aandachtspunt. Er wordt bijvoorbeeld continu gezocht naar de meest milieubewuste wagens voor medewerkers die voor het werk dagelijks onderweg zijn.

Roularta besteedt echter ook veel aandacht aan het dagelijkse woon-werkverkeer. Gebruik van het openbaar vervoer, carpoolen, … wordt door specifieke initiatieven aangemoedigd. Vaak wonen medewerkers op een beperkte afstand van het werk. Voor hen wordt het fietsen gepromoot. Jaarlijks organiseert Roularta een fietsdag voor haar medewerkers. Die dag wordt opgeroepen om zo veel mogelijk met de fiets naar het werk te komen, waar men dan feestelijk wordt onthaald. ’s Avonds volgt nog een fietstocht die wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Soms neigen we echter terug te vallen op de wagen uit gemak, of uit het niet vertrouwd zijn met andere vervoermogelijkheden, of uit de gedachte dat de fiets niet combineerbaar is met het ophalen van een kind onderweg, een  boodschap doen, ... De deelname aan de Testkaravaan zal vele medewerkers dan ook de kans bieden om eens te proeven van alternatieve vervoersmogelijkheden, die bovendien goed zijn voor iedereen en voor het milieu.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf