West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_PCM

Psychiatrisch Ziekenhuis Menen - PCM

28 juni - 4 juli 2016
5134

Duurzame km afgelegd

0.68

Ton CO2 bespaard

65

Deelnemende werknemers

16%

% overstappers

18

Gebruiken nu de fiets

5134

Duurzame km afgelegd

0.68

Ton CO2 bespaard

65

Deelnemende werknemers

16%

% overstappers

18

Gebruiken nu de fiets

Psychiatrisch Ziekenhuis Menen - PCM

Bruggestraat 75
8930 Menen
België

Het psychiatrisch Centrum Menen, kortweg PCM, en Huize Ter Walle  behoren tot de overkoepelende v.z.w. CIGB (Christelijke Integrale Gezondheids- en Bejaardenzorg).

Als ziekenhuis bieden we een kwalitatief hoogstaande behandeling aan volwassenen en ouderen. U kunt bij ons terecht voor psychische of psychiatrische problemen. Er is de mogelijkheid tot volledige of partiële hospitalisatie, nazorg, poliklinische begeleiding, psychiatrische zorg in zowel de thuissituatie als consultaties bij de artsen.

Naast de optimale zorg voor onze patiënten dragen we een zorgzaam personeelsbeleid hoog in het vaandel. Het PCM telt een 300 –tal werknemers. Zij staan dagelijks in voor het realiseren van de doelstellingen van het ziekenhuis.

Door onze centrale ligging in het centrum van Menen, met een bushalte en treinhalte op minder dan een kilometer, zijn we voor zowel patiënten, bezoekers als werknemers vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze centrale ligging bemoeilijkt het anderzijds om voldoende parkeergelegenheid te kunnen aanbieden. De personeelsparking is beperkt tot een 100 –tal plaatsen. Gezien de ligging in het centrum van de stad zijn er weinig uitbreidingsmogelijkheden. Daarenboven ligt ons ziekenhuis in een blauwe zone waar parkeren beperkt wordt tot maximum 2 uur.

We willen dan ook dagelijks stimulansen geven aan onze werknemers om maximaal met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen, niet enkel om de directe omgeving van ons ziekenhuis op verkeersvlak “leefbaar” te houden maar ook om de gezondheid van onze medewerkers een positieve boost te geven.

 

Wie met de fiets pendelt ontvangt een dagelijkse fietsvergoeding en kan zijn fiets bovendien veilig achterlaten in een overdekte fietsenstalling. Werknemers die opteren om beroep te doen op de NMBS, kunnen rekenen op de derdebetalersregeling.

 

Nieuwe ideeën blijven hoe dan ook welkom in onze zoektocht naar verdere stimulansen om duurzame mobiliteit prominent op de kaart te zetten in het kader van woon-werkverkeer. Door de Testkaravaan te verwelkomen in ons bedrijf, willen we onze werknemers de kans geven om eens te proeven van alternatieve vervoermiddelen zoals de elektrische fiets of de bakfiets. Ideaal om vervoersmiddelen, die nu al een veelbesproken onderwerp zijn, effectief op hun haalbaarheid te testen als dagelijkse oplossing voor woon-werkverkeer.

We kijken alvast uit naar de komst van de Testkaravaan en zijn benieuwd wie in de prijzen zal vallen…

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf