West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart Ieper

Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart Ieper

19 mei - 31 mei 2016
16588

Duurzame km afgelegd

2.19

Ton CO2 bespaard

82

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

28

Gebruiken nu de fiets

16588

Duurzame km afgelegd

2.19

Ton CO2 bespaard

82

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

28

Gebruiken nu de fiets

Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart

Poperingseweg 16
8900 Ieper
België

Als Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart behoren wij tot de vzw Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’ en zijn wij partner in “Accolade”, het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg regio Ieper - Diksmuide.
Wij bieden personen met een psychiatrische aandoening een geïndividualiseerde en deskundige behandeling in een vriendelijk klimaat.
Onze 500 medewerkers en 8 artsen werken samen met de professionele partners en de patiënt zelf en zijn netwerk aan de verhoging van zijn levenskwaliteit.
Onze sleutelcompetenties “vakbekwaam”, “waarderend”, “samenwerkend” en “geëngageerd” zijn hierbij onze dagelijkse leidraad.

We willen in ons ziekenhuis fitte, gezonde medewerkers tewerkstellen, want we moeten immers allen langer aan het werk. Daarom willen we ons engageren om onze medewerkers aan te sporen om op de sportieve toer te gaan. Immers, bewegen heeft heel wat voordelen voor de gezondheid: de kans op hart- en vaatziekten, osteoporose, overgewicht, enz… worden hierdoor sterk verminderd. En het heeft eveneens positieve effecten op het mentale welzijn: het werkt ontspannend en stressverlagend.

65% van onze medewerkers wonen binnen een straal van 15 km van het werk. Maar slechts 32 % van deze groep gebruikt zijn fiets als duurzaam woon-werkverkeer middel en meer dan de helft zelfs zijn wagen. We willen hier extra aandacht aan besteden en het fietsen blijven aanmoedigen bij onze medewerkers, want “een gezonde geest in een gezond lichaam” is ons motto. Fietsen is immers heel gezond, is toegankelijk voor de meesten onder ons en is economisch zeker verantwoord. Ook het gebruik van de trein, als duurzaam vervoermiddel, voor diegenen die wat verderaf wonen, willen we aanmoedigen. Het ziekenhuis ligt slechts op een kleine wandelafstand van het station, ideaal vervoermiddel dus. Maar slechts 4% van onze mensen maken hier gebruik van.

Niettegenstaande de reeds gedane inspanningen om deze vervoermiddelen te promoten kennen ze niet het verhoopte succes.

Daarom willen we verschillende promotiecampagnes voeren om de mogelijke ecologische,  verplaatsingsmethodes in de spotlights te zetten. We willen de mensen sensibiliseren en de Testkaravaan zal ons hierin zeker en vast ondersteunen.

 

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf