West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Prosafco

Prosafco

7 april - 19 april 2016
2170

Duurzame km afgelegd

0.29

Ton CO2 bespaard

14

Deelnemende werknemers

22%

% overstappers

8

Gebruiken nu de fiets

2170

Duurzame km afgelegd

0.29

Ton CO2 bespaard

14

Deelnemende werknemers

22%

% overstappers

8

Gebruiken nu de fiets

Prosafco

Hoge Barrierestraat 11
8800 Roeselare
België

De missie van Prosafco, een betrouwbare partner zijn in het beschermen van uw werknemers in de werkomgeving, vertelt het al: veiligheid en gezondheid zijn essentiële voorwaarden voor een duurzame tewerkstelling.

Als fabrikant en distributeur van persoonlijke beschermingsmiddelen bieden wij een zeer ruim assortiment aan, waarin werkhandschoenen en veiligheidsschoenen in één adem met Prosafco worden genoemd.

Hierbij streeft Prosafco een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid na, dat goed is voor alle stakeholders, milieu én economie.

Zo zijn we deelnemer van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, een initiatief van de POM, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij.

Binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen is mobiliteit een belangrijk aandachtspunt. Er wordt bijvoorbeeld periodiek een voorselectie gemaakt, volgens de car policy, van milieuvriendelijke leasewagens voor medewerkers die voor het werk dagelijks onderweg zijn.

Vaak wonen medewerkers op een beperkte afstand van het werk. Informeren en sensibiliseren in duurzaam woon-werkverkeer is noodzakelijk maar op zich onvoldoende. Jaarlijks neemt Prosafco  deel aan de Car Free Day. Die dag wordt opgeroepen om zo veel mogelijk met de fiets naar het werk te komen, waar men dan feestelijk wordt onthaald. Bij aankomst wordt de deelnemer nog een gezond stuk fruit en fairtrade koffie aangeboden. Ten slotte is er voor diegene met de meeste fietskilometers op de teller een oorkonde: Winner Prosafco Car Free Day 2015

Soms neigen we echter terug te vallen op de wagen uit gemak, of uit het niet vertrouwd zijn met andere personenverplaatsingen, of uit de gedachte dat de fiets niet combineerbaar is met het ophalen van de kinderen onderweg, een  boodschap doen, ...

De deelname aan de Testkaravaan zal vele medewerkers dan ook een unieke kans bieden om eens te proeven van alternatieve vervoersmogelijkheden, die bovendien goed zijn voor iedereen – bewegen, weet u wel -  én bewuster om te gaan met onze planeet en het milieu

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf