West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo politiezone Gavers

Politiezone Gavers

12 oktober - 25 oktober 2018
2086

Duurzame km afgelegd

0.28

Ton CO2 bespaard

17

Deelnemende werknemers

22%

% overstappers

6

Gebruiken nu de fiets

2086

Duurzame km afgelegd

0.28

Ton CO2 bespaard

17

Deelnemende werknemers

22%

% overstappers

6

Gebruiken nu de fiets

Politiezone Gavers

Deerlijksesteenweg 43
8530 Harelbeke
België

De politiezone Gavers is een meergemeentenzone die bestaat uit Harelbeke (en Hulste, Bavikhove en Stasegem) en Deerlijk (en Sint-Lodewijk). Het hoofdbureau bevindt zich in Harelbeke, in Deerlijk is in het gemeentehuis op bepaalde uren een wijkinspecteur aanwezig. Ons korps telt 78 personeelsleden, verdeelt onder twee kaders, namelijk het operationele kader en het administratieve en logistieke kader.

Voor de politiezone Gavers is duurzame mobiliteit belangrijk. Verplaatsingen van en naar het werk en tijdens het werk worden, in de mate van het mogelijke, zoveel mogelijk op een duurzame manier gedaan. De personeelsleden worden aan de hand van een fietsvergoeding aangemoedigd om hun woon-werk traject met de fiets af te leggen. Daarnaast is er een beveiligde overdekte fietsenstalling en is er de mogelijkheid om zich op het werk te douchen na aankomst met de fiets.

Iedere wijkinspecteur heeft een persoonlijke, al dan niet elektrische, fiets om verplaatsingen van en naar de wijk af te leggen. Naast de fietsen van de wijkinspecteurs zijn ook een aantal fietsen ter beschikking voor de andere personeelsleden. Tot slot kan voor een vergadering of opleiding ook een treinticket verkregen worden.

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om koning auto van de troon te stoten. De komst van de testkaravaan is een uitgelezen kans om personeelsleden aan te zetten om de auto thuis te laten en te kiezen voor de fiets of een ander duurzaam verplaatsingsmiddel. Evenzeer willen we met dit project ook bijdragen tot een beter milieu, minder autoverkeer en een verhoging van de verkeersveiligheid.

Wij verwelkomen de testkaravaan graag van 12 oktober tot 25 oktober 2018!

 

 

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf