West-Vlaanderen : de gedreven provincie
OptimaT

OptimaT

31 maart - 18 april 2014
73776

Duurzame km afgelegd

9.74

Ton CO2 bespaard

207

Deelnemende werknemers

50%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

73776

Duurzame km afgelegd

9.74

Ton CO2 bespaard

207

Deelnemende werknemers

50%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

Hoofdkantoor

Kortemarkstraat 86
8810 Lichtervelde
België

OptimaT uit Lichtervelde is een beschutte werkplaats die zich profileert als een vooruitstrevend toeleveringsbedrijf met tal van activiteiten in zeer diverse sectoren, van Assemblage tot Zorg voor groen. Een goed opgeleide omkadering maakt de opdrachten uitvoerbaar voor onze werknemers met een arbeidshandicap. OptimaT staat voor: aangepaste Tewerkstelling, optimale Tevredenheid.

Dat streven naar tevredenheid begint reeds ’s morgens vroeg, wanneer 400 medewerkers zich een weg banen naar de Kortemarkstraat. Uit een mobiscan van de Provincie blijkt dat duurzame mobiliteit reeds goed verankerd is in ons personeelsbeleid. Dit leidde men ondermeer af uit ons Pendelfondsproject, onze constructieve houding tav de openbaar vervoermaatschappijen, diverse sensibiliserende acties en een zeer gevarieerde en duurzame ‘modal split’ (dit is de verdeling van de woon-werkverplaatsingen over de vervoerswijzen).

Omdat ook op mobiliteitsvlak stilstaan achteruitgaan betekent, blijven we optimaliseren waar mogelijk. We focussen op een drieluik van maatregelen: openbaar vervoer, carpool en fiets. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor de portemonnee en het milieu. Om onze werknemers dit aan den lijve te laten ondervinden, hebben we ingetekend op het project “Testkaravaan”. Onze interne werkgroep mobiliteit leidt alles in goede banen. We zijn een onderneming in beweging!

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf