West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_OCMW Brugge

OCMW Brugge - hoofdzetel

28 juni - 14 juli 2016
19810

Duurzame km afgelegd

2.61

Ton CO2 bespaard

91

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

18

Gebruiken nu de fiets

19810

Duurzame km afgelegd

2.61

Ton CO2 bespaard

91

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

18

Gebruiken nu de fiets

OCMW Brugge - hoofdzetel

Ruddershove 4
8000 Brugge
België

OCMW Brugge is met meer dan 2000 werknemers een van de grootste werkgevers uit de regio.

Onze organisatie biedt een hele waaier aan zorg- en dienstverleningen voor de bevolking, met specifieke aandacht voor het welzijn van kwetsbare groepen.

 

In het OCMW Brugge zijn duurzaamheid en gezondheid belangrijke pijlers, zowel in het kader van dienstverlening als in het kader van personeelsbeleid.

Zo zet het OCMW sterk in op het duurzaam omgaan met energie. Dit blijkt uit de vele investeringen in het kader van hernieuwbare energie en energiezuinigheid, maar ook uit de initiatieven om de Brugse bevolking bewust te leren omgaan met verwarming, water- en elektriciteitsverbruik.

Daarnaast is de spreuk “een gezonde geest, in een gezond lichaam” geen loos begrip  in het OCMW. Samen met mensen die het moeilijk hebben, worden initiatieven opgezet rond gezond bewegen, gezonde voeding, e.d.

Maar er is ook aandacht voor een gezonde (werk)omgeving voor de personeelsleden. In het hoofdkantoor is er een fitnessruimte voor het personeel, er worden initiatieven genomen om medewerkers aan het sporten te krijgen, en het gebruik van de fiets in het kader van woon-werkverkeer wordt door de werkgever mee ondersteund. Dit laatste komt niet alleen de gezondheid ten goede, maar heeft ook een belangrijk effect op mobiliteit en onze ecologische voetafdruk.

Gezien 71,4% van de personeelsleden van het OCMW op minder dan 10 km van het werk woont, is de (elektrische) fiets, samen met het openbaar vervoer, immers een goed alternatief voor de wagen.

Zo krijgen werknemers een fietspremie als ze met de fiets naar het werk komen, worden er overdekte fietsstallingen voorzien (vaak ook voorzien van kleedruimtes en douche), worden oplaadpunten voor elektrische fietsen voorzien, ed. Bovendien kunnen werknemers die met de fiets komen ook gebruik maken van een fietsonderhoud- en hersteldienst, betaald door de werkgever.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf