West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Mariasteen

Mariasteen vzw

26 april - 12 mei 2016
95046

Duurzame km afgelegd

12.55

Ton CO2 bespaard

282

Deelnemende werknemers

33%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

95046

Duurzame km afgelegd

12.55

Ton CO2 bespaard

282

Deelnemende werknemers

33%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

Mariasteen vzw

Koolskampstraat 39B
8830 Hooglede
België

Mariasteen bedient met meer dan 800 medewerkers tal van prominente bedrijven en openbare besturen. We zijn een toeleveringsbedrijf met een duidelijke focus op metaal & montage, hout, groen en enclave.

Als maatwerkbedrijf zijn we niet zomaar een werkgever.  Tewerkstelling realiseren is ons doel, en dat willen wij goed doen: wij gaan voor een kwalitatieve en duurzame samenwerking, waarbij “tevreden werknemers” centraal staan.

Voor ons maatschappelijk engagement leveren we maximale inspanningen voor het milieu en onze directe omgeving. Concreet betekent dit dat we jaarlijks de uitdaging aangaan om het West-Vlaamse Charter Duurzaam Ondernemen te ondertekenen.

Mobiliteit voor ons personeel is heel belangrijk, eerst en vooral omdat dit voor mensen met een beperking vaak een basisvoorwaarde is voor tewerkstelling en een mogelijkheid om daardoor zelfstandigheid op te bouwen. Zo organiseren wij voor een deel van ons personeel zelf woon-werkverkeer met bussen. Op die manier maken wij onder meer een connectie met haltes en stations van openbaar vervoer. Tevens stimuleren wij het gebruik van de fiets en zorgen we daarbij voor fluohesjes omdat veiligheid primeert. Onze bedrijfssite heeft diverse afdelingen die elk over meerdere pendelfietsen beschikken. De dagelijkse interne verplaatsingen worden dan ook vlot te voet of met de fiets gemaakt. Deze duurzame trend doortrekken voor verplaatsingen woon-werk is een logisch gevolg. We zijn blij ons personeel de mogelijkheid te kunnen bieden om diverse vervoermiddelen uit te testen hiervoor.

Mariasteen maakt, samen met Dominiek Savio, Molendries en Jobcentrum, deel uit van de koepel Dienstencentrum GID(t)S vzw

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf