West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo Maerlant Atheneum Blankenberge

Maerlant Atheneum Blankenberge

24 mei - 7 juni 2022
8336

Duurzame km afgelegd

1.1

Ton CO2 bespaard

47

Deelnemende werknemers

49%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

8336

Duurzame km afgelegd

1.1

Ton CO2 bespaard

47

Deelnemende werknemers

49%

% overstappers

21

Gebruiken nu de fiets

Maerlant Atheneum

Van Maerlantstraat 1
8370 Blankenberge
België

Op Campus Maerlant bevinden zich een lagere school, d’Oefenschool en een secundaire school, het Maerlant Atheneum, in een groene oase temidden van een stad aan zee, Blankenberge. Op deze campus wordt een brede waaier aan studierichtingen aangeboden aan kinderen van 2,5 tot 19 jaar. Voor een milieubewuste school is duurzaamheid heel belangrijk. En dat betekent ook het stimuleren duurzame mobiliteit en dus van ‘duurzaam verplaatsen naar school’ te voet of met de fiets, voor zowel personeel als leerlingen.

We willen de komende jaren onze mobiliteit echt verduurzamen, ook omdat elke parkeerplaats op een groene campus dubbel duur is voor de school en het welbevinden van leerlingen en leraren niet ten goede komt. Elke auto betekent immers een stuk speelgroen/speelplaats minder voor de leerlingen. Op termijn willen we van campus Maerlant ook Maerlantpark kunnen maken.

Daarom komt de testkaravaan ook naar Blankenberge. Inschrijven in dit project kan vanaf 7 maart. Uittesten van duurzame mobiliteit kan als personeelslid eind mei, begin juni. We willen jullie allen overtuigen van deze stap. Vanaf 20 mei staat de leraren fietsenstalling dan ook ter beschikking van alle leraren van de campus. Ook noodopladen van een elektrische fiets kan in de fietsenstalling.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf