West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Louagie & Wisselinck

Louagie & Wisselinck

6 oktober - 19 oktober 2015
4244

Duurzame km afgelegd

0.56

Ton CO2 bespaard

28

Deelnemende werknemers

28%

% overstappers

9

Gebruiken nu de fiets

4244

Duurzame km afgelegd

0.56

Ton CO2 bespaard

28

Deelnemende werknemers

28%

% overstappers

9

Gebruiken nu de fiets

Louagie & Wisselinck

Stationsstraat 221
8850 Ardooie
België

ROB, uit de Stationsstraat in Ardooie, ook gekend onder de naam Louage & Wisselinck, is een West Vlaams familiebedrijf dat schuifdeursystemen en logistieke oplossingen voor intern transport ontwerpt en fabriceert.

De groep, die nog een vestiging heeft in Ardooie en Slovakije, vierde vorig jaar zijn 75-jarig bestaan en stelt momenteel ca. 120 mensen tewerk.

Een eerste stap naar duurzame mobiliteit werd reeds gezet door te investeren in meer milieuvriendelijke wagens voor onze externe salesmanagers.

Op vraag van het personeel  hebben wij een aanvraag ingediend bij het Provinciaal Mobiliteitspunt West-Vlaanderen om deel te nemen aan de Testkaravaan. Uit de mobiscan is gebleken dat het aantal mensen die met de klassieke fiets komen en op minder dan 5 km van het werk wonen, verdubbeld kan worden. 36 personen die tussen de 5 en 15 km van het werk wonen zouden met een elektrische fiets kunnen komen.

We willen de mensen de kans geven om gedurende 14 dagen kennis te maken met de elektrische fiets, bakfiets, …. en er hen bewust van maken om op een alternatieve, duurzame manier naar het werk te komen. Naast de positieve invloed op het milieu is het ook nog gezond en goed voor de portemonnee.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf