West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Inagro

Inagro

31 maart - 18 april 2014
21856

Duurzame km afgelegd

2.88

Ton CO2 bespaard

44

Deelnemende werknemers

27%

% overstappers

15

Gebruiken nu de fiets

21856

Duurzame km afgelegd

2.88

Ton CO2 bespaard

44

Deelnemende werknemers

27%

% overstappers

15

Gebruiken nu de fiets

Inagro

Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
België

Inagro is een praktijkgericht onderzoekscentrum voor land- en tuinbouw.  Hiervoor heeft Inagro proefvelden op de eigen campus in Rumbeke en bij landbouwers verspreid over de provincie West-Vlaanderen. 

Naast de vele onderzoeksactiviteiten adviseert Inagro de land- en tuinbouwers en beschikt het over een eigen laboratorium voor analyses van water, gewassen, bodem of mest.

Inagro staat voor duurzaam en innovatief agrarisch ondernemen.  Duurzaamheid dragen we dan ook hoog in het vaandel.  Zo neemt Inagro momenteel voor de derde keer deel aan het Charter Duurzaam Ondernemen. Hiermee willen we continu werken aan een duurzamere bedrijfsvoering met een divers palet aan acties rond People, Planet en Profit.  Duurzaam woon-werkverkeer is één van de acties. Onze campus is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is daarom niet eenvoudig voor onze medewerkers om zich op een milieuvriendelijke manier naar het werk te verplaatsen. Toch wil Inagro hierop inzetten en liet daarom een Mobiscan uitvoeren. Op vlak van carpoolen worden al redelijk wat acties uitgevoerd (sensibilisering, actieve werving bij nieuw personeel, carpoolrekenblad) en scoren we vrij goed.  Wat fietsen betreft, is er zeker nog potentieel. Het installeren van een betere fietsinfrastructuur staat op de planning en via Testkaravaan willen we meer medewerkers overtuigen om de fiets als alternatief vervoermiddel uit te testen.I

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf