West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Regina Pacis Instituut

Handelsinstituut Regina Pacis

16 mei - 31 mei 2016
4360

Duurzame km afgelegd

0.58

Ton CO2 bespaard

27

Deelnemende werknemers

45%

% overstappers

16

Gebruiken nu de fiets

4360

Duurzame km afgelegd

0.58

Ton CO2 bespaard

27

Deelnemende werknemers

45%

% overstappers

16

Gebruiken nu de fiets

Regina Pacis Instituut

Patersdreef 5
8700 Tielt
België

We zijn een middelgrote school in Tielt die bedrijfseconomisch onderwijs aanbiedt. Handel en economie zijn belangrijke pijlers in onze samenleving. We vinden het belangrijk om leerlingen te stimuleren in duurzaam ondernemen met een open visie om zo te groeien tot een mens die zijn plaats vindt in de maatschappij. De drie P’s (people, profit en planet) zijn belangrijk in hun ontwikkeling. 

Volgende thema’s brengen we regelmatig onder de aandacht: verantwoord ondernemen, water, klimaatverandering, duurzaam omgaan met de aarde en haar grondstoffen, ecologische voetafdruk, millenniumdoelstellingen en globale doelen, duurzame mobiliteit …

Voor het schooljaar 2015-2016 hebben we een wereldburgertraject uitgebouwd rond ‘Second life @ school’ waarbij we heel sterk inzetten op het duurzaam omgaan met grondstoffen en energie. Samen met de leerlingen worden hierrond heel wat projecten uitgewerkt.

Als personeelsleden willen we niet achterblijven en ook ons steentje bijdragen. Vandaar dat we heel enthousiast willen ingaan op het aanbod van de testkaravaan. Zo willen we samen heel veel duurzame kilometers fietsen en op die manier de CO2-uitstoot verminderen.

We kijken al uit naar de komst van de testkaravaan!

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf