West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Jabbeke

Gemeentebestuur Jabbeke

11 september - 22 september 2017
2122

Duurzame km afgelegd

0.28

Ton CO2 bespaard

17

Deelnemende werknemers

10%

% overstappers

11

Gebruiken nu de fiets

2122

Duurzame km afgelegd

0.28

Ton CO2 bespaard

17

Deelnemende werknemers

10%

% overstappers

11

Gebruiken nu de fiets

Gemeentebestuur Jabbeke

Dorpsstraat 3
8490 Jabbeke
België

Als gemeente ondertekenden we in 2015 het Burgemeestersconvenant. Via dit initiatief willen we minder CO2 uitstoten op ons grondgebied, in de strijd tegen klimaatopwarming. Dit kan door actie op vlak van wonen, mobiliteit, tertiaire sector, openbare verlichting en hernieuwbare energieproductie.

In dit traject vragen we medewerking van al onze burgers. Echter, vanuit onze gemeente willen wij ook zelf het goede voorbeeld geven.

Het initiatief Testkaravaan van de provincie helpt ons hierbij. We willen de manier waarop onze medewerkers het woon-werktraject afleggen onder de loep nemen en waar mogelijk verduurzamen. Door andere mobiliteitsvormen te laten testen, hopen we mensen te overtuigen de wagen aan de kant te laten staan (of op zijn minst te carpoolen). Dat we ons op die manier aangenamer en gezonder kunnen verplaatsen is mooi meegenomen.

Dat deze actie mogelijk is in de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september 2017) geeft extra zichtbaarheid aan onze actie. Bovendien werken we op die manier niet enkel naar onze inwoners en bedrijven toe, maar dragen we ook zelf als gemeente ons steentje bij. 

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf