West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Koksijde

Gemeente- en ocmwbestuur Koksijde

25 mei - 8 juni 2018
19068

Duurzame km afgelegd

2.52

Ton CO2 bespaard

125

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

59

Gebruiken nu de fiets

19068

Duurzame km afgelegd

2.52

Ton CO2 bespaard

125

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

59

Gebruiken nu de fiets

Gemeente- en ocmwbestuur Koksijde

Zeelaan 303
8670 Koksijde
België

Koksijde promoot al jaren het fietsgebruik, zowel bij de bevolking als bij zijn personeelsleden. De voorbije tien jaar pakte de gemeente heel wat fietspaden aan. Een inspanning die ook loonde toen de gemeente in 2009 werd verkozen als beste fietsgemeente en in 2012 een eervolle vermelding binnen haalde. Personeelsleden krijgen bovendien een fietsvergoeding, die in 2017 werd verhoogd.

De laatste jaren besteedde het gemeentebestuur veel aandacht aan het welzijn en de gezondheid van haar werknemers. Een jaarlijkse sportnamiddag, sport over de middag, verspreiden van stappentellers onder haar personeelsleden en extra acties om het gebruik te stimuleren, tweejaarlijkse welzijnsdagen.

Ondanks die inspanningen bestaat er nog altijd een drempel om de fiets van stal te halen. Te ver. Te nat. Te koud. Te veel wind. Mensen zijn gewoontedieren en het blijft verleidelijk om de auto te nemen.

Een bevraging leerde dat 70% van de bedienden en 44% van de arbeiders nog altijd de auto gebruiken voor de kleine woon/werkafstanden. Terwijl de fiets daar beter geschikt voor is: minder lang aanschuiven voor verkeerslichten, niet zoeken naar een parkeerplaats en vooral … veel bewegen.  Daarom is de Testkaravaan een ideaal hulpmiddel om het gebruik van de (elektrische) fiets te promoten bij de medewerkers van het gemeentebestuur.

Want fietsen is niet alleen gezond, je spaart er ook geld mee uit. Testen dus.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf