West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Gemeente en OCMW bestuur Zwevegem

Gemeente en OCMW bestuur Zwevegem

29 september - 13 oktober 2020
10778

Duurzame km afgelegd

1.42

Ton CO2 bespaard

69

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

26

Gebruiken nu de fiets

10778

Duurzame km afgelegd

1.42

Ton CO2 bespaard

69

Deelnemende werknemers

17%

% overstappers

26

Gebruiken nu de fiets

Gemeente- en OCMW Zwevegem

Blokkestraat 29
8550 Zwevegem
België

In het kader van het duurzaam mobiliteitsplan neemt het gemeentebestuur en OCMW van Zwevegem van 29 september tot en met 13 oktober 2020 deel aan de ‘testkaravaan’, een woon-werkverkeerscampagne van de provincie West-Vlaanderen. Op die manier willen we onze medewerkers bewust maken dat het woon-werkverkeer ook aangenaam en duurzaam kan gebeuren.

Alle medewerkers krijgen de kans om gedurende twee weken gratis een (elektrische) fiets, plooifiets, bakfiets, fietskar, bus/treinvervoer en carpool uit te testen voor hun dagelijkse woon-werkverkeer.

Met de gemeente en OCMW Zwevegem richten we ons tot al onze medewerkers uit de diverse sites. Beide besturen samen stellen ongeveer 400 medewerkers te werk in diverse sites en diensten.

De fietsende medewerkers van gemeente en OCMW Zwevegem worden nu al aangemoedigd met een gemeentelijke fietspremie, fietslease, ...

Het stimuleren van onze medewerkers om duurzaam naar het werk te komen, helpt om de CO2-uitstoot van de gemeentelijke diensten te reduceren.

Zo werken we samen verder aan het verwezenlijken van de klimaatdoelstellingen van onze gemeente. Daarnaast draagt duurzame mobiliteit ook bij tot het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers.

De provincie West-Vlaanderen biedt met de ‘testkaravaan’ de medewerkers van de gemeente en OCMW de kans om verschillende mogelijkheden van duurzame mobiliteit gratis uit te testen. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om met een duurzaam vervoersmiddel naar het werk te komen en op die manier ook de vele voordelen ervan te ontdekken. Zoals geen files, geen parkeerproblemen, een beweegmoment,…

 

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf