West-Vlaanderen : de gedreven provincie
Logo_Dominiek Savio

Dominiek Savio vzw

26 april - 12 mei 2016
16372

Duurzame km afgelegd

2.16

Ton CO2 bespaard

56

Deelnemende werknemers

8%

% overstappers

34

Gebruiken nu de fiets

16372

Duurzame km afgelegd

2.16

Ton CO2 bespaard

56

Deelnemende werknemers

8%

% overstappers

34

Gebruiken nu de fiets

Dominiek Savio vzw

Koolskampstraat 24
8830 Hooglede
België

Dominiek Savio Instituut vzw, met een hoofdzetel in Gits, heeft al meer dan 55 jaar ervaring in twee domeinen: Zorg en Onderwijs.

Beleidsdomein Zorg biedt ondersteuning aan 1046 kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro-)motorische beperking. Dominiek Savio voorziet dagbesteding, zorgondersteuning, verblijf- en woonmogelijkheden in het eigen centrum, maar beschikt ook over een breed zorgaanbod voor de eigen omgeving. 

Beleidsdomein Onderwijs staat in voor buitengewoon basis- en secundair onderwijs type 4. 741 leerlingen, voornamelijk met een (neuro-)motorische beperking, krijgen aangepast onderwijs in verschillende opleidingsvormen. Ruim meer dan de helft van die leerlingen lopen geen school in Dominiek Savio Gits, maar volgen een GON-traject in hun eigen school (Geïntegreerd Onderwijs).

Aangezien er zich diverse historische gebouwen op het domein in Gits bevinden, heeft Dominiek Savio zich in het verleden in de eerste plaats ingezet op duurzaamheid in de infrastructuur: het plaatsen van energiemeters (meten is weten), het vernieuwen van ramen, isoleren van leidingen en daken, vervangen van stookinstallaties naar energiezuinigere systemen, regenwaterrecuperatie, afvalbeheer,…

Een volledig nieuw mobiliteitsplan voor de site is het nieuwste project. Personeel wordt aangemoedigd om de centrale parkings te gebruiken en zich op het domein met de fiets of te voet te verplaatsen. Daarnaast komen er fietsenstallingen met laatpunten voor elektrische fietsen. De Testkaravaan is een ideale gelegenheid om het groen woon/werkverkeer te promoten!

Dominiek Savio maakt, samen met Mariasteen, Molendries en Jobcentrum, deel uit van de koepel Dienstencentrum GID(t)S vzw. 

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf