West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Alpro

Alpro

16 april - 28 april 2015
18458

Duurzame km afgelegd

2.44

Ton CO2 bespaard

73

Deelnemende werknemers

0%

% overstappers

29

Gebruiken nu de fiets

18458

Duurzame km afgelegd

2.44

Ton CO2 bespaard

73

Deelnemende werknemers

0%

% overstappers

29

Gebruiken nu de fiets

Alpro

Vlamingstraat 28
8560 Wevelgem
België

Alpro is de Europese pionier en marktleider van plantaardige drinks en voedingsproducten op basis van soja en breidde zijn gamma uit met drinks gemaakt van amandelen, hazelnoten, rijst, kokosnoot en haver. Alpro heeft in Wevelgem haar grootste fabriek en blijft fors groeien, investeren en innoveren.

Gezondheidsbeleid is een prioriteit binnen Alpro omdat wij geloven dat ook werkgevers de verantwoordelijkheid hebben om hun medewerkers op een duurzame manier in een langere loopbaan te laten functioneren.

In de voorbije jaren organiseerden we voor onze werknemers een stappencompetitie, sportdag, stoppen met rokenactie,  in team gezond vermageren, initiatielessen sport, infosessies rond gezonde voeding enz. Ook in hun vrije tijd nemen Alpro collega’s graag samen deel aan sportieve events – al dan niet gepaard met het steunen van een sociaal doel.

Bovendien is er veel aandacht voor de werkomgeving zelf: ergonomie in de fabriek en op het bureau, gebruik van sta-stoelen, ergonomische heftrucks, gezonde soep-actie, sportief zijn op weg naar en van het werk of tijdens de lunchpauze, intranet met niet alleen gezondheidstips maar ook wandel- loop- en fietsparcours in de omgeving.

Om onze medewerkers op gezonde manier naar het werk te laten komen en verbeteringen wat betreft mobiliteit te steunen, neemt Alpro dit jaar deel te nemen aan de Testkaravaan.

Ben je ook overtuigd dat je bedrijf moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en testkaravaan komt bij je langs.

Neem deel met je bedrijf