U bent hier

Getuigenissen van de testkaravaan

 • AZ Zeno - Stijn

  Leuke ervaring. De combinatie fiets en fietskar is ideaal om de kindjes af te zetten (die vonden het overigens ook heel leuk) en daarna karloos door te rijden naar het werk.

 • Tropicana

  Fantastische ervaring mijn zoon Maxime en ik zelf hebben samen een 187km afgelegd in de bakfiets over een tijdspanne van 1 week. Wij zijn alvast verkocht, hartelijk dank aan de organisatie en Tropicana! 

 • Tropicana

  Fantastische ervaring mijn zoon Maxime en ik zelf hebben samen een 187km afgelegd in de bakfiets over een tijdspanne van 1 week. Wij zijn alvast verkocht, hartelijk dank aan de organisatie en Tropicana! 

 • AZ Sint-Lucas Brugge

  Zalig om na een drukke dag op het werk rustig naar huis te fietsen, alles eventjes vergeten en genieten van het zonnetje en de wind in mijn haar. Mijn kinderen zijn dolblij dat ze van dit project ook kunnen meegenieten en meerijden met mama in de fietskar. Bij thuiskomst voel ik me herboren, anders kan ik mij mateloos ergeren aan files en het veel te drukke verkeer. Ik geniet met volle teugen van dit fantastisch project! Bedankt testkaravaan en natuurlijk ook mijn werkgever Az Sint Lucas Brugge

   

   

 • Lien Moerman - Gemeente Wielsbeke

  Met spijt in het hart leverden we vandaag de sleutels van onze (inmiddeld zeer geliefde) fietsen in. 

  Het was een zeer aangename ervaring!

  Bedankt aan de provincie en de testkaravaan; mobiel vzw en de collega's om er een toffe fiets-14-daagse van te maken!

   

  Hopelijk op naar nog meer!

 • andere foto is 50m naar rechts genomen (op het Bruyninghepad dat parallel ligt aan de R8).

  Sven - Savaco

  De andere foto is 50m naar rechts genomen (op het Bruyninghepad dat parallel ligt aan de R8).

  Grts,

  Sven

   

 • file waar ik normaal dagelijks in sta

  Sven - Savaco

  De ene foto is een bovenaanzicht van de file waar ik normaal dagelijks in sta.
  De andere foto is 50m naar rechts genomen (op het Bruyninghepad dat parallel ligt aan de R8).

  Grts,

  Sven

 • Savaco

  Na enkele ritjes van en naar het werk, was ik al helemaal verkocht.
  Eén ritje kost me slechts enkele minuten meer dan met de auto, maar wat een verschil, ik kom fris en monter aan op het werk. En na een drukke werkdag kom ik toch lekker ontspannen terug thuis. Ik heb er zoveel van genoten dat ik zelf een elektrische fiets aangekocht heb. Daarom vind ik het ook helemaal niet erg om vandaag mijn testfiets terug in te leveren.
  Bedankt voor deze 2 weken!

  Petra

 • Griet Decock - gemeente Wielsbeke

  De elektrische bakfietsen zijn echt wel super! Vooral mijn dochter vond het nog zo leuk om te vertrekken naar school! Ik ga overwegen om in de lente/zomer dagelijks met de fiets naar het werk te gaan, aangezien dit de wereld niet scheelt in tijd en het sowieso wel leuk is om fris en monter op het werk toe te komen na een fietsritje. Bedankt aan de provincie voor de ervaring!

 • ocmw wielsbeke - Vanessa Sergeant

  Super leuke ervaring!!

  Het doet goed om zowel 's morgens en 's avonds uit te waaien. Zo kan je ontspannen starten met werken en kom je ontspannen terug thuis!

 • Bert De Rycke - Gemeente Wielsbeke

  Een erg goede fiets, die zorgt dat de verplaatsing van thuis tot aan het werk (ca 35kilometer) per fiets haalbaar, veilig en aangenaam is!  Bedankt voor deze campagne, die me de kans heeft gegeven om grondig kennis te maken met de speed pedelec en die me zo richting aankoop van een dergelijke fiets heeft gestuwd!

 • Dirk Cottenier - OCMW Wielsbeke

  Het is even zoeken naar de aangepaste snelheid en cadans op de drukkere plaatsen en het is nodig, zoals elke fietser, om hier verstandig en aandacht te fietsen. Eenmaal langs de Leie kan de gashendel opengedraaid worden : zonder veel inspanning vlot boven de 40 km/uur. De 8 km jaagpad zijn in een mum van tijd afgehaspeld. Konijnen en vluchtig pikkende eksters zijn een aanstormende fietser duidelijk niet gewoon, want hun reactiesnelheid om weg te springen of te vliegen is maar net voldoende om niet van de weg gemaaid te worden :) Deze fiets is een perfect alternatief voor de wagen , zelfs voor langere afstanden. Hoe meer je gebruik kan maken van veilige brede fietspaden, jaagpaden langs het water of fietsostrades, hoe beter hij tot zijn recht komt.

 • Gemeente Wielsbeke

  Na een week toch al meer dan 100 km op de teller! 

  Fijne ervaring, mede dankzij het mooie weer.

   

 • Magda Deprez - gemeentebestuur Wielsbeke

  Verslavend - genieten in de buitenlucht!

  Hopelijk blijven we met z'n allen kiezen voor de fiets!

 • CHRISTINE ROOSE BEP EUROPE

  Super leuk fietsen, jammer van het slechte weer.

   

 • Eefje Devos VIVES - campus Kortrijk

  k heb het geluk om een elektrische damesfiets te mogen testen via de testkaravaan. Ik heb de verschillende standen uitgetest (tour, eco, sport, en de snelle ondersteuning).

 • Rita Vanmeirhaeghe - Howest

  Deelnemen aan de testkaravaan heeft me overtuigd om een e-bike aan te kopen…, gezond fietsen, beweging, genieten van de fietsrit van 14 km….

 • Mieke Demeyere - Howest

  Wie mij wat beter kent, had het nooit van mij verwacht
  maar op weg naar het werk geniet ik nu van de herfst kleurenpracht.
  Was tot vorige week overtuigd dat ik zonder fietsspieren geboren werd
  want op een (klassiek) stalen ros ben ik allesbehalve een expert.

 • HOWEST

  53 collega’s zijn sinds 28 september een vervoermiddel aan het testen voor hun woon-werktraject.

 • Tussenstop kasteel van Aartrijke

  Luc Lievens - Biostoom Oostende nv

  Mijmeringen bij het heengaan van ELED05-023 en haar 11 broers en zussen

  Onze relatie was kort maar intens.

  14 dagen welgeteld waren ons gegund.

 • Ellen Rau - BIOSTOOM OOSTENDE

   De fietsen zijn geleverd, we zijn er klaar voor!

 • Li Sint-Idesbald

  Woonwerkafstand 76 km. Openbaar vervoer en carpool challenge accepted!

  Dag 1:

  ochtend: Openbaar vervoer met 3 treinen en een bus, rustig ontbijtje op de trein, boekje lezen, alles naar wens, alles stipt, check! Goed gestart.

  avond: Carpool met collega tot station Tielt, daar bleken we de treinuren verkeerd te hebben gelezen, intermezzo in de lokale frituur, lekkere friet met stoverij, en enkele minuten later wat bleek: mijn carpoolcollega van Tielt verscheen ook in de frituur :-) Verder gespoord naar Gent met voldaan gevoel. Lekker lezen op de trein. Zo schoon kan het leven zijn.

 • Villeroy&Boch

  04-05-2017,

  De fietsen van de testkaravaan werden geleverd, we zijn er klaar voor !

  Het initiatief werd bijzonder positief onthaald door onze werknemers; onze fietsers zijn er met volle moed en dolenthousiast aan begonnen en dankzij het goede weer genieten we er allen met volle teugen van.

 • villeroy&boch

  Ik heb er geen moment aan getwijfeld om aan de testkaravaan deel te nemen !

  Nu heb ik ervaren dat 14 km fietsen met een elektrische fiets best te doen is en vooral veel aangenamer dan met de wagen naar het werk rijden.

  Een heel mooi initiatief die testkaravaan !!!

  Het kriebelt al na 1 dag om mij zo'n fiets aan te schaffen ! :)

 • Nathalie Boussauw - ZoWe verpleegkunde

  Ik geef het toe, het was jaren gelden dat ik nog deftig had gefietst en mijn conditie is ook al niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig kan ik wél altijd bouwen op mijn enthousiasme en mijn zin voor ‘avontuur’! Dus ik ging er voor: testkaravaan, here I come!

  De fietsen werden geleverd, we kregen een stevige en duidelijke uitleg over het gebruik er van en ’s avonds mochten we er al mee huiswaarts fietsen. Je merkt onmiddellijk dat zo’n elektrische fiets je vleugels geeft. Dus ik ging er dan ook hélemaal voor: in het spoor van geoefende fietsers en e-bikers trapte ik aardig door. 17 km reed ik alsof ik dit traject dagelijks moeiteloos aflegde per fiets…

  De spier- en zadelpijn de volgende dag, deden me vermoeden dat een strategiewijziging wel op zijn plaats was. Waarom moest ik eigenlijk elke ‘gewone’ fietser inhalen of elke e-biker bijhouden? Wat als ik nu eens gewoon genoot van de rit en als een toerist in eigen streek naar mijn werk reed?!

 • ZoWe verpleegkunde

  Fantastische ervaring! Ook mijn zoon is enorme fan, en met een zwangere buik is het des te aangenamer om fit op de bestemmig aan te komen. Bedankt om deze bakfiets te mogen gebruiken.

 • Iris Muylle ZoWe verpleegkunde

  reeds een week genoten van de natuur. Volledig tot rust gekomen op de fiets. 

  Hopelijk denken ze er thuis aan om een elektrische fiets te geven , dat zou super zijn.

   

 • Zowe verpleegkunde

  Voila de testkravaan is van start gegaan in Zowe verpleegkunde, na de nodige instructies over sloten, versnellingen en turbospeed zijn onze collega's klaar om de weg op te gaan!

 • Zorgcentrum Maria Ter Engelen

  De testkaravaan is me super bevallen . Vroeger ging ik in de zomer wel eens met de fiets naar het werk maar nooit als ik om 7 uur moest beginnen werken . Ik had nog nooit met een elektrische fiets gereden maar ben er nu helemaal  voor te vinden .

  Na een half uurtje fietsen kom ik super fit toe om aan mijn job te beginnen .De beslissing is al gevallen en ik ga me binnenkort een elektrische fiets aanschaffen om duurzaam te fietsen .

 • Hilde Michiels - Vives Hogeschool campus Brugge

  Vrijdag 28 oktober 2016 iets voor 13u gaf ik met heel veel spijt in het hart de fietssleutel van mijn test e-bike terug af. Geen half uur later werd ik tot mijn grootste verbazing plots de trotse eigenaar van een Venturelli e-bike! Bleek dat de onschuldige kinderhand mijn naam had getrokken uit de grote pot van deelnemers aan deze testkaravaan. Wat een complete verrassing!

 • Kimberley Dhondt - Vives Brugge

  Vandaag het einde van de testkaravaan. Mocht dit "Komen eten" zijn zou ik voor het initiatief een welverdiende 10 geven. Het is super dat we de kans krijgen om deze vervoersmiddelen uit te testen. Zelf koos ik voor een plooifiets. Als vaste pendelaar zie ik deze dingen dagelijks passeren en ik was benieuwd of zo'n plooifiets nu echt zo'n gemak is.

  Het verdict? Jammer maar helaas. Op de fiets zelf heb ik niets aan te merken. Hij plooit gemakkelijk samen, valt heel goed mee van gewicht en rijdt goed. Alleen raak ik hem moeilijk kwijt op de trein. Op drukke treinen (die ik helaas heel vaak neem) is het sowieso al moeilijk om een zitplaatsje te vinden, laat staan dat ik nog een plaatsje vind voor mijn fiets. Zelfs de voorziene fietsruimtes op de trein waren direct volzet. Na enkele dagen heb ik het opgegeven en werd de plooifiets telkens mooi in de fietenstalling geparkeerd. Vaak had ik ook geen zin om hem op te plooien/ te ontplooien, maar dat zal dan weer aan mij liggen.

  Samengevat: van de plooifiets ben ik dus niet helemaal overtuigd na deze twee weken, van het initiatief des te meer!

   

   

   

 • VIVES Hogeschool

  Fietsen met een elektrische fiets is aangenaam, hoewel het weerbeeld (regen en wind) het niet altijd even makkelijk maakte :) !

  Zeker een aanrader!

   

   

 • Hanne Vrijsen, VIVES campus Brugge

  Tijdens de passage van de testkaravaan: 14 km enkele rit met de elektrische fiets: bewegen, rust, een leeg hoofd, prachtige natuur,... nog geen dag gepast voor dit alternatief!

 • Klaar voor vertrek!

  Stijn Herman - VIVES Brugge

  Woensdag 19/10/2016

  Al de hele dag houden we het weer in de gaten. Wat gaat het doen? We wisten dat ze regen uitgaven, maar toch hoop je altijd dat het wonderbaarlijk zal droog blijven. Met 2 collega's die in dezelfde streek wonen (Liesbeth Coussement: Sint-Eloois-Winkel, Bert De Paepe: Heule, Mezelf: Gullegem), zullen we van het werk naar huis fietsen met de elektrische fietsen van Testkaravaan. Ruim 45km! Goed ingepakt vertrokken we in de gietende regen.

 • Mark Devenyns - Vives

  Ik vind het super dat onze school aan dergelijke initiatieven deelneemt.
  De eerste ervaring is in elk geval heel erg positief; rond 17.30u ben ik een eerste keer naar huis gereden. Bij thuiskomst merkte ik dat ik mijn eetdoos vergeten was, iets wat enkele keren per week gebeurt :-) . Normaal gezien pik ik die ’s anderendaags op, maar deze keer ben ik (met plezier!) teruggereden.
  Ik denk/vrees dat mijn nieuwe vervoermiddel binnen de kortste keren een verslaving wordt …

 • PZ Onze Lieve Vrouw

  Gewoon zalig rijden. Morgen de laatste dag, ik zal de fiets missen.

 • De zware gevolgen van 3 weken testkaravaan !!!!!

  Bart Verhaeghe , PCM Menen

  De zware gevolgen van 3 weken testkaravaan !!!!!

 • Anja PCM

  Morgen moeten we helaas van onze bakfiets afscheid nemen. Vooral voor Siebe is dit spijtig. Hij vond het gewoon super om op de bakfiets te zitten om naar de kinderopvang te gaan en vaneigens ook van de ommetoerkes :) Deze fiets is een aanrader voor iedereen die zijn/haar kinderen nog eerst naar de opvang/school dient te brengen alvorens te gaan werken en die met de fiets wil blijven rijden. 

   

 • WZC HUIZE TER WALLE VZW CIGB MENEN

  Hierbij een van onze gelukkige werknemers op de fiets dankzij de Testkaravaan !!

  En ook Roxy geniet van zijn ritje achteraan op de fiets!

   

 • MAUREEN OCMW BRUGGE

  Ik rij nu al meer dan 5 jaar met een elektrische fiets. In het begin hoorde ik heel veel : "dat is toch voor oudere mensen".

  Niets is minder waar : elektrisch fietsen is voor iedereen en als je het leert kennen, ontdek je een nieuwe wereld.

 • Psychiatrisch Ziekenhuis Menen - PCM

  Heerlijk om 's morgens de geur van vers afgereden doperwtjes te kunnen opsnuiven (= als verse koffie!).

  Ook de aroma's van de Gasthuisbossen bezorgen me kippevel. 

  Dankzij de elektrische fiets kan ik weer van al m'n zintuigen genieten (helaas ook toen ik achter de vuilniswagen mocht rijden!)!

 • WZC HUIZE TER WALLE VZW CIGB MENEN - Jannick Van Assche

  Alweer een ontspannend fietstochtje achter de rug deze morgen bij de opkomende zon.

  Wat kan een mens meer wensen?

  Tot nu toe slechts 1 plensbui gehad. Dus valt heel goed mee.

  Bedankt aan de Testkaravaan om dit voor ons te organiseren!
   

 • Psyciatrisch Ziekenhuis Menen - PCM

  Zalig om elektrisch te fietsen.

  Prachtig initiatief van de Provincie om dit te promoten, alleen jammer dat het fietspad tussen Ieper & Menen d'er zoooo erbarmelijk bijligt ; vermoedelijk weldra last van zadelpijn !!!

  Het loont de moeite om een ommetourke te doen van een 2 tal km langs het idyllische Beselare en tenminste een goeie rijweg te hebben !

 • PCM

  Gisteren ging onze testkaravaan van start. Alle deelnemers waren op post om kennis te maken met hun nieuwe transportmiddel voor de komende weken. Iedereen was enthousiast en velen onder hen hadden zin om direct naar huis te fietsen. Jammergenoeg moest hun geduld nog even op de proef gesteld worden en moest er eerst nog wat gewerkt worden... Mede door het droge weer op het startmoment was de 'goesting' groot om te fietsen.

  De eerste reacties van de deelnemers zijn uitermate positief. Door onder andere opstoppingen aan lichten te vermijden en  kortere fietsroutes te nemen, ervaren de deelnemers geen extra tijdverlies op hun woonwerktraject. We hopen dat de regenbuien snel plaatsmaken voor stralend zomerweer en wensen onze deelnemers een veilige en sportieve testperiode.

   

   

 • VZW Vondels

  Heerlijkheid der fietsen met Gizmo,

  Op 07.06 was het zover, de testkaravaan kwam bij Vzw Vondels en ik mocht de vele Heuvellandse heuvels en dalen met een elektrische fiets doorrazen.

  Mijn fiets en ik werden onmiddellijk soulmates en ik doopte hem Gizmo (G- gezellig, I-individueel, Z- zero diesel, M-milieuvriendelijk, O-ongelooflijk).

  Gizmo en ik brachten samen heel wat kilometers en tijd door. Al gauw merkte ik dat ik mijn auto niet meer gebruikte.

 • Reg.ZH Jan Yperman, Ieper

  Dinsdag , na lang uitkijken 12.5 km gezwind elektrisch naar huis gefietst. De weergoden waren me goed gezind, want de regenvlaag bleef in de verte hangen. Ook woensdag goed gefietst en onverwacht vroeger naar huis wegens zieke nachtdienst die ik moets invullen. Ik zag het toch niet echt zitten om nogmaals met de fiets over en weer te rijden. Morgen, zondag ga ik weer met de fiets. Om 5uur uit de veren om op tijd op het werk te komen, dat zal weer lastig zijn, maar ik hoop weer te kunnen genieten van de fluitende vogels en wind door het gezicht. Misschien zit een ontmoeting met de ooievaar er weer in...

  Helaas moet ik dinsdag de fiets weer inleveren. Een weekje is wel wat kort om te weten of ik mezelf de discipline zou kunnen opleggen om 's morgens een half uur vroeger op te staan om met de fiets te kunnen komen naar het werk.

  Het fietsen op zich vind ik heel leuk en ook de heuvels onderweg van en naar het werk zijn een plezier om op te rijden.

   

 • VZW VONDELS

  Eindstreep is in zicht ! Terug een prachtige rit achter de rug via de knooppunten van Menen tot in Wulvergem.

   

 • Langs de oevers van de Leie

  VZW VONDELS

  Genoten van een mooie ochtendrit langs de oevers van de Leie ! 

  Grtjs, 

  Danny

   

 • Pz H Hart Ieper

  Ik wil, ik wil de wereld zien... liedje van Verminnen op de I-Pod...
  Waar zag Gu Xingqing laats de wereld?
  Komt www.tenoorlog.be dit jaar naar www.vredesloop.be Arnout Hauben Jonas Van Thielen?

  Voorlaatste dag www.testkaravaan.be, spannend vanavond in de regen?

 • Tamara Cappelle - Handelsinstituut Regina Pacis Tielt

  Net voor de testkaravaan bij ons op school aanspoelde twijfelde ik nog even of ik dit wel zou aankunnen, maar nu, na 5 dagen vind ik het super wat ik tot nu toe presteerde!!!  De kilometertjes passeren vlot en de regenbuitjes soms ook (maar dat laten we niet aan ons hart komen!).  Ik hoop dat ik straks trots mag zijn op mezelf!!!  Ik denk dat ik de fiets wel zal missen als dit avontuur op zijn einde loopt.... ;-)

 • Pz H Hart Ieper

  Na de laten en vroegen in de regen, droog naar huis 21/5
  ervoor nog even gestopt om www.vredesloop.be voor te bereiden en samen te kijken met http://www.dezijkantvandeoorlog.be/ om Käthe Kollwitz activiteiten samen te promoten... 
  Wedstrijd: weet er iemand wat die foto link is met de vredesloop?
   

 • Pz H Hart Ieper

  Zondag 20/5/2016

  De kraan staat droog,  de rest....
  Collega Angelique Decaestecker is goed bezig voor haar eindexamen zag ik onderweg ... succes aan alle studenten tijdens de blok en ook eens bewegen hè www.testkaravaan.be

 • PZ Heilig Hart Ieper

  Gisteren de opstart van de Testkaravaan in ons ziekenhuis. De zon was van de partije en onze medewerkers waren dolenthousiast. Prachtige fietsen en vlekkeloze organisatie. Bedankt hiervoor

 • Pz H Hart Ieper

  Vandaag eerste rit met elektrische fiets...

  Zoek de 7 verschillen (cfr 2 foto's), zelfde route, zelfde tijd, op terugweg binnen de tijd nog iets kunnen 'bijtanken' zonder zweet tijdens het zien van de aankomst van de Ronde van Italië...

 • Pz H Hart Ieper

  Vandaag eerste rit met elektrische fiets...

  Zoek de 7 verschillen (cfr 2 foto's), zelfde route, zelfde tijd, op terugweg binnen de tijd nog iets kunnen 'bijtanken' zonder zweet tijdens het zien van de  aankomst van de Ronde van Italië...

  Verder merk ik dat ik op historische gronden rij http://www.meninroadypernstrasse.be/ als ik naar mijn werk ga.

  Deze morgen me wel even moeten 'opladen', want op een vrije dag na drukke weken was de herstart met de fiets naar het werk even wennen, maar de kop is eraf... en is ideaal om nog eens na te denken over het boek dat ik las vorig wekend: Sven  (uitvinder Te Gek!? Op de pedalen, www.unik-id.be) zijn getuigenis boek 'Ingewikkeld' http://www.uitgeverijvrijdag.be/cataloog/non-fictie/ingewikkeld met muziek op de ipod zoals 'Ploegsteert' Het Zesde Metaal...

 • Pz H Hart Ieper

  Vandaag eerste rit met elektrische fiets...

  Zoek de 7 verschillen (cfr 2 foto's), zelfde route, zelfde tijd, op terugweg binnen de tijd nog iets kunnen 'bijtanken' zonder zweet tijdens het zien van de  aankomst van de Ronde van Italië...

  Verder merk ik dat ik op historische gronden rij http://www.meninroadypernstrasse.be/ als ik naar mijn werk ga.

  Deze morgen me wel even moeten 'opladen', want op een vrije dag na drukke weken was de herstart met de fiets naar het werk even wennen, maar de kop is eraf... en is ideaal om nog eens na te denken over het boek dat ik las vorig wekend: Sven  (uitvinder Te Gek!? Op de pedalen, www.unik-id.be) zijn getuigenis boek 'Ingewikkeld' http://www.uitgeverijvrijdag.be/cataloog/non-fictie/ingewikkeld met muziek op de ipod zoals 'Ploegsteert' Het Zesde Metaal...

 • Iris Vandevoorde Prosafco

  Superleuk om met de elektrische fiets te cruisen! Ik ben telkens trots op de snelheid die ik maak.  25km/u alsof het niets is, ik zie het me niet zo makkelijk doen met mijn andere fiets...

  Heel leuke ervaring! 

 • Prosafco

  Supertof!  Kids vinden het super in de bakfiets!  Meteen fris en monter op het werk na wat uitwaaien op de fiets :-)

 • Nancy Declercq Prosafco

  Heel leuke ervaring !

 • GUY BONTE - PROSAFCO

  Fris en monter aankomen, een supergevoel...een  100 %  geslaagde test

   

 • Prosafco

  Het is een zeer leuke ervaring om eens met een elektrische fiets te rijden.

  Aan het overwegen om zelf een aan te schafffen.

  Ook zeer goed voor de gezondheid aangezien je bijna altijd 30km per uur rijd.

   

   

   

   

 • Ruben Verkempinck - Prosafco

  Leuk om de fietsen te mogen testen.
  De elektrische fiets motiveert me om elke dag naar het werk gaan, niet alleen omdat hij elektrisch is, maar ook omdat hij gewoon echt goed zit.
  Ik voel me sinds deze week precies weer tien jaar jonger!
  Dit weekend ook de fiets getest met mijn vriendin. Zij reed op mijn fiets en ik op mijn koersfiets, één van de zaligste ritjes sinds lange tijd.

 • Tom Degraeve - Prosafco NV

  Mijn manier om duurzaam naar het werk te komen is met de elektrische scooter.

  Hij is geurloos, maakt geen geluid en is bovendien 100% groen dankzij de stroom die ik opwek door middel van zonnepanelen.

  Als het mooi weer is, is het bovendien aangenaam vertoeven. Heerlijk cruisen van en naar het werk, een aanrader!

 • Crefius NV

  Jammer dat ik gisteren mijn sleutel heb moeten afgeven.   Het waren 2 leuke testweken... Die elektrische fiets bolde vlot.   Deze morgen terug met mijn 'oude' fiets naar het werk.  Het verschil was zeker merkbaar :(

 • Louage en wisselinck

  Het was een heel leuke ervaring om een tijdje met de bakfiets te rijden! Het was eerst wat wennen. De draaicirkel is veel groter, en je neemt natuurlijk ook meer plaats in op de weg. Maar ik werd dat snel gewoon. De kids vonden het super om eens mee te rijden. Bij het vertrekken moest ik dan wel eens hard op de trappers gaan staan, maar eens weten vertrokken waren, reed de fiets heel goed. Het was ook heel handig om er gewoon van alles in te plaatsen. Geen nood, ik kan het wel meenemen. ... zelfs met mijn fiets! In ieder geval een heel mooie campagne.

 • Andreas de Bont via Rob

  Vandaag, 15 oktober 2015 heb ik mijn laatste ritje gereden met mijn Groote Witte Draak. Via de Testkaravaan heb ik een dikke twee weken met een electrische fiets mogen rijden en dat was een aangename ervaring. Ondanks wat sceptisme en vooroordelen op voorhand, en in het begin een beetje een "oude peekes" gevoel, heb ik de voordelen ervaren van dat electrisch duwtje in de rug.

 • IMOG

  Ideale manier om naar het werk te komen: helemaal wakker als je toekomt en ge-a-klimatiseerd wanneer je thuis komt. En zonder het te beseffen heb je je portie beweging gehad binnen een tijdskader dat je toch opoffert.

 • Imog

  Reizen met de trein is steeds een beetje avontuur.

  Sinds afgelopen maandag spoor ik met alle forenzen van Oudenaarde naar Kortrijk. De lijn brengt mij dan tot op enkele honderden meters van mijn werkplek.

  Schitterend, vlotte aansluiting en rustgevend reizen. Kan 's avonds rustig even de ogen sluiten en tegen dat we thuis zijn volledig onstressd.

  Aanrader, nu nog mijn werkgever overtuiigen om fietsvergoeding en treinabonnementen terug te betalen. 

   

   

   

 • Vicky Degrande, WZC Dunecluze

  Prachtig initiatief! Met pijn in m'n hart gaf ik deze middag mijn sleutel terug... Maar wordt vervolgd :-)

 • Veronique Minsart - De Lovie

  Ik vreesde ervoor het na 2 dagen kotsbeu te zijn, maar verrassend genoeg zal ik het ècht missen. De frisse neus 's morgens, de echte 'me-time', de work-out toch wel een beetje, het zicht op de soms fantastische ochtendlucht en wolkenpracht, het leegmaken van mijn hoofd, de trots wanneer ik het tochtje 2 minuten sneller kon afwerken.

 • Nathalie Rebry De Lovie

  Tof initiatief! Ik ben alvast overtuigd van de elektrische fiets.  Het is ontspannend rijden naar het werk op een vrijliggend fietspad.  Succes aan alle collega's!

 • brigitte dewulf - de lovie

  Vind ik leuk:

  fietsend langs landelijke wegen,  het ontwaken van de dag beleven. Zalig fris aankomen op het werk.

 • De Lovie vzw

  De Inschrijvingen zijn ondertussen afgerond. Nooit gedacht dat er zoveel respons zou zijn! In totaal 59 personen die duurzaam woon-werkverkeer actief zullen uittesten door gebruik te maken van een stadsfiets, elektrische fiets, plooifiets, .... via de testkaravaan en 68 medewerkers die reeds duurzaam naar het werk komen en dit ook zullen blijven doen. Daarnaast zijn nog de lange reservelijsten die duiden op een grote interesse. Duurzaam woon-werk verkeer, het houdt ons bezig!

 • Bart Vandeputte Melexis NV

  En hier de trotse winnaar !!

 • Bart Vandeputte Melexis NV

  De afgelopen 10 dagen waren fantastisch. Met spijt in het hart leverde ik vrijdag mijn vriend in, niets vermoedend dat ik ’s avonds terug naar huis ging fietsen met een nieuwe vriend, de gewonnen e-bike !!
  Waarvoor dank aan de testkaravaan en Melexis.

 • Guiliana Moeyaert MELEXIS NV

  Het was een leuke ervaring met de fiets elke dag een uurtje hierheen en een uurtje naar huis, tussen de mooie natuur genoten van het mooie weer en ook van de regenbuien die we deze week hebben gehad.

 • Rassalle Brigitte Melexis NV

  Deze avond  81,90km extra op de teller en aan een gemiddelde van 17,8 en maximum van 28,8km/h geef ik morgenochtend de E-bike terug aan de testkaravaan met ongeveer nog een kleine 5km extra erbij.ik heb er heel wat plezier aan gehad en  voor woon-werk verkeer is dit wel het ideale vervoermiddel.

 • deceuninck gits

  Jammer van de ene dag verlof die in de testperiode viel, maar anders heb ik er eens 200 procent van genoten om de gure windstoten te verslaan, zonder 1 drup zweet te laten

 • Brigitte Rassalle Melexis NV

  Het einde is in zicht .....jammer! Voor mij mag er zeker snel weer zo een initiatief zijn met E-bikes bij. Misschien een idee om over na te denken ......eventueel E-bikes als bedrijfsfietsen?

 • NADINE MERVILDE MELEXIS NV

  Mag er niet aan denken dat het einde van de E-Bike nadert.  En vrijdag terug met de gewone fiets huiswaarts moet. Verleden week zelfs in een enorme onweersbui naar huis gefietst en zelfs dat was leuk.  Wat zal het moeilijk zijn om de E-Bike terug te moeten afgeven. Maar een ding weet ik zeker een E-Bike zal zeker op mijn verlanglijstje komen te staan. 

 • Lindsey Ameele Melexis NV

  Heel nieuwgierig was ik naar de bakfiets, en na een dikke week hebben we zo een beetje een haat-liefde verhouding opgebouwd.

  Enerzijds manoeuvreert zo'n lang ding verrassend goed maar anderzijds werk ik me helemaal in het zweet bij de minste helling. Ik weet begot niet wie de naam "Gazelle" er heeft opgeplakt? 't Is zeker iemand met gevoel voor humor....

  Ik (of is het de fiets ;)  ) val wel fantastisch op in het verkeer en auto's  duwen mij niet meer van de weg (hoera!), maar de keerzijde is dat ik in de binnenstad net als auto's in de file aanschuif.

 • Muyssen Heidi - Melexis NV

  Het eerste weekje testkaravaan zit er op !

  Samen met mijn ventje Angelo (die ook bij Melexis werkt) met de fiets naar het werk, en dat op onze 14de trouwverjaardag !

  Ik met een e-bike, Angelo met een gewone stadsbike.  Toch moet ik ook goed meeduwen om met Angelo mee te kunnen want hij is reeds gewend om met zijn koers fiets naar het werk te komen en dat loopt natuurlijk veel rapper. Hij had dus al de meest geschikte fietsroute naar het werk uitgestippeld, dit is niet de kortste weg, wel de meest veilige en met het minst beton fietspaden, want helaas liggen de fietspaden er niet overal goed bij. In theorie bespaarden we dus meer CO2 dan vermeld op de website.

  We hebben de hitte getrotseerd op de warmste dag van het jaar (tot nog toe) ! 

  Vrijdag vergeten de lader op te laden, en net niet thuis geraakt, er is dus wel duidelijk een verschil in rijden met of zonder batterij, ik zal deze fout zeker geen 2de x maken, want de laatste bergop naar huis zonder extra hulp was echt wel zwaar!

  Dank aan dit mooie initiatief om ons de mogelijkheid te bieden dit eens uit te proberen, jammer dat het bijna voorbij is !

 • Melexis NV

  Evaluatie na 1 week bakfiets.  Ik zou hem persoonlijk niet aankopen omdat het rijden ermee niet te onderschatten valt.  De fiets is wel heel zwaar.  Maar  mijn kinderen vinden de fiets geweldig.  Ik kom nooit met mijn fiets naar het werk normaal,  maar vind het in het mooi weer van nu wel plezant en ik zal het dan ook vaker proberen te doen.   

  Op naar week 2!!!!!!

  Groetjes Deborah

   

 • Hans Touquet Melexis

  Vrees dat het moeilijk afscheid nemen word van de elektrische fiets volgende week .... Maar eerst nog een week genieten!

 • Heidi Muyssen - Melexis NV

  Fietsen zijn geleverd,

  benieuwd hoe het eerste ritje zal meevallen!

 • Heidi Muyssen - Melexis NV

  Ja, vandaag kijken we vol spanning uit naar de levering van onze fietsen,

  voorlopig staan de rekken nog leeg, maar deze avond kan iedereen met zijn gekozen fiets naar huis.

  Spannend !!!

  We hebben er zin in !!!

 • christ fraeyman ( TVH site gullegem )

  laatste dag , elektrische fiets teruggegeven , met een Xtra 236km op de teller ..

  enkele ervan gereden langs vlaanderen's wegen ..... 

  dit was een leuke ervaring , en zoals zovelen beamen voor herhaling vatbaar  ;-) 

  (( en bij de prijskamp won ik ook nog eens de tablet , waarvoor een dikke bedankt ! ))

   

   

   

 • christ fraeyman TVH ( site gullegem )

  verrassend goeie ervaring met deze elektriche fiets .... goed om mee te touren van en naar een locatie op het gemak , niet gehaast zijnde en genietend van wat er rondom je gebeurd , langs wandel en fietspaden doorheen de gemeenten ...

  niet vergeten nu en dan een rustpauze in te lassen langs vlaanderens wegen om alsook een foto te nemen ;-) !!! 

   

 • JAN VANDELANOTTE AZ DELTA

  Laaste dag woonwerkverkeer plooifiets - trein - plooifiets, enkele bevindingen:

  Ik vond de fiets makkelijk op te vouwen en te dragen, al kan ik me inbeelden dat die bijna 12 kg. aan 1 arm niet voor iedereen evident is. Duurdere merken voorzien dat je de opgevouwen fiets nog kunt voortduwen vanuit het zadel.

  Op de trein zorgde ik steeds dat ik de fiets in de gaten kon houden want deze moest in het opstapgedeelte van de wagon achterblijven, op mijn treintraject en tijdstippen rijden namelijk nog oudere treinstellen waar je de plooifietsen niet tussen of onder de bankstellen kunt stallen.

  De plooifiets stak ‘mechanisch’ of technisch gezien zeer goed in elkaar, reed vlot met zijn (slechts) 3 versnellingen. 

 • AZ Delta Nancy Vanluchene

  Langs de waterkant naar en van het werk. Rust en stilte in schril contrast met de chaos op de spoedafdeling. Zalig! 

  Een geduldige visser, een eenzame fietser, een zwoegende jogger, een tienerkoppeltje  in een picknickhuisje, een geconcentreerde reiger, een nest eendjes, draaiende windmolens, boten met en zonder lading, de geur van het water en de bloemen ...dit maakt mijn reisweg zoveel aangenamer!

  Dank u testkaravaan voor de ervaring!

   

 • GEERT DELZEYNE AZ DELTA

  Enkele impressies.

  -Bijna even vlug heen en terug als met de auto (versnelling op 7 en turbo). Wel telkens redelijk bezweet.

  -Stimul gekregen om meer de fiets te nemen. Zal wel het "moteurke wissen".

  -In een fietszak kan gerust 6 liter fruitsap.

  -Auto's ingehaald die in de file stonden.

  -Het leukste vond ik telkens bij het starten het extra duwtje dat je krijgt van het motortje.

 • AZ delta

  Zalig, met de fiets naar het werk aan de waterkant. Stilte en rust voor de chaos op de spoedafdeling!

 • az delta roeselare, campus westlaan

  Met de elektrische fiets naar het werk. Het valt zeer goed mee. Jammer dat we vrijdag onze fiets terug moeten afgeven. Ik zou het nog een tijdje kunnen volhouden. Zelfs bij veel wind is het fietsen haalbaar. (al heb ik weinig conditie)

 • AZ Delta campus Wilgenstraat

  De tweede maar helaas ook laaste week is gestart, jammer dat het zo kort is...

  Vorige week vrijdagavond uitgeregend (jammer dat er geen degelijk regenpak bijgeleverd was) maar vandaag was het opnieuw zalig genieten. 24 km langs vlaamse velden en dit op een afzonderlijk fietspad, meer moet dat niet zijn. Vorige week stijve beentjes maar vandaag was dit al minder voelbaar, morgen opnieuw de fiets op!

  Misschien een tip voor de nieuwbouw: laadpalen instaleren, liefst veilig af te sluiten, in fietsenstalling zodat we onze elektrische fietsen kunnen opladen.

   

 • Line Fabry -AZ Delta

  Morgen start onze tweede week met de elektrische fiets. Nooit gedacht dat ik zo enthousiast zou zijn om zo ver te fietsen naar het werk. Tegen dat ik 's avonds thuis kom voel ik me helemaal ontspannen. En zonder spierpijn! 

 • az delta

  ik rij nu rond met een bakfiets. Ik moet eerlijk zeggen dat hij veel behendiger is dan ik dacht. Er kan ook massa's in de bak. Vandaag was er veel wind en dat heb ik gevoeld. Je moest er met je gedachten bij zijn, bij een windstoot moest je toch goed sturen. Ik vind het een plezier om er mee te rijden. Hij neemt wel veel plaats in in de garage en om te badgen om uit de fietsenparking te raken moet je ook wat manoeuvres uitvoeren :-).

  Marleen Derycke

 • Annelies Depyper Az Delta Campus Wilgenstraat

  Gisteren morgen mijn elektrische fiets om te uit te proberen mogen afhalen.

  Na mijn nacht werken en 22,96km fietsen, naar huis 'gevlogen'. In het begin was het wat wennen maar al snel ken je het gemak ervan.

  Met een gemiddelde snelheid van 19,7km en een 'voorlopige' topsnelheid van 26,7km zal ik met plezier naar het werk komen.

 • Annelies Depyper Az Delta Campus Wilgenstraat

  Gisterenmorgen mijn elektrische fiets afgehaald om te testen.

  Na mijn nacht werken en 22,96km naar huis 'gevlogen'. In het begin was het even wennen maar al snel ken je het gemak van de e-fiets. Met een gemiddelde snelheid van 19,7km en een maximum van 26,7km behaald.

   

 • Marco Daniels TE connectivity

  Ongelooflijk!!!! Niet te vatten!!! Woorden te kort om me uit te drukken hoe blij ik ben dat ik de winnaar ben van de hoofdprijs! Een fantastische E-Bike!!! Aan alle personen die verantwoordelijk zijn voor de campagne in de provincie West-Vlaanderen maar zeker ook aan de verantwoordelijken binnen ons bedrijf  nogmaals bedankt!  Ik kan allen maar de mensen aanmoedigen om deel te nemen aan deze fantastische campagne!!!

 • TE Connectivity

   

   

  Bakfiets getest, zeer soepel en makkelijk mee te fietsen, alleen met zeer slecht weer moeten testen veel wind en regen dan is het met balast wel moeilijk. Alleen in brugge met die kasseistenen is het ook niet atijd aangenaam , verder zeer tevreden, wie weet in de toekomst wordt het een aankoop.

   

   

 • AZ delta campus Menen

  Een electrische fiets. Iets om van te dromen. Regelmatig fietste ik in de zomer naar mijn werk in Menen. Aankomen in schuim en zweet (traag fietsen is voor mij wat moeilijk) , een douchke, nog meer zweten, een rood hoofd voor 1 uur,........ Wat te veel ongemakken om er een gewoonte van te maken. 

  De electrische fiets, het idee bleef in mijn hoofd ronddraaien. Toen kwam de mail van de testkaravaan.

 • Geuvens Luc. TE Connectivity Belgium

   

  Qua comfort, topfietsen en de tassen zijn ook heel praktisch. De capaciteit van de batterij is wat aan de lage kant en moet na iedere rit terug opgeladen worden, wat niet erg praktisch is. ( afstand 70 km). Toch een heel mooi initiatief!

   

   

 • TE Connectivity Oostkamp

  Ondertussen ben ik de fiets al gewoon. Het is sowieso leuker fietsen als je in de late shift werkt.

  Dank zij de testkaravaan ben ik weer een ervaring rijker.

   

 • Te-Connectivity

  Super ervaring. Eerst zag ik er tegenop, maar nu blijkt dat dit een extra ontspanning is na mijn werk. Ik zal volhouden vrees ik! :-) Bedankt!

 • Sypré Miguel / TE Connectivity Belgium

  04/05/2015

  We zijn er mee gestart, twee weken met de fiets naar het werk.

  De kids vonden de eerste rit alvast de max!

 • John Cools / TE Connectivity

   

   Vandaag elektrische fiets ontvangen. Na wat uitleg kon ik richting huis fietsen.  ( 12 km )

   Het was wat wennen bij het kiezen van de versnelling en de elektrische power.

   

   

   

   

   

 • Ivan Tallieu Alpro

  Het rijden met een elektrische fiets was een unieke ervaring. Dank aan de initiatiefnemers.

  Vandaag de laatste keer met de E-bike naar het werk geweest. Het was echt genieten en smaakt naar meer.

 • Jetair

  Morgen laatste dag met mijn elektrische fiets, jammer! Heb véél zin om er ook één aan te kopen en zal dat waarschijnlijk ook doen. Super leuke ervaring en dank aan de initiatiefnemers.

 • Dana Belgium

  Super goed initiatief, met de fiets naar werk is al top bij Dana maar er waren nu toch wat extra fietsers

 • Tim Brouckaert Dana Belgium

  Schitterend initiatief.

  Ik heb genoten van de elektrische fiets. Geen last meer van tegenwind op mijn 17km lange rit o.a. door de polders. Ik kijk uit naar de prijsuitreiking op het slotevent...

  Dank aan de provincie en dank aan de medewerkers die dit voor ons hebben mogelijk gemaakt.

 • Bombardier

  De weergoden waren ons niet altijd gunstig gezind...wind en regen waren ons deel maar met een elektrische fiets tegen de wind in rijden is ZALIG!

 • Bea Vermeersch - Dana Belgium

  Elke dag gaat Imar Vasili ophalen in Zeebrugge en rijden ze samen - met een gewone, klassieke fiets - naar het werk.

 • Christiaan Dana Belgium nv

  West-vlaanderen weze gewaarschuwd de fietskaravaan is vertrokken. Deze morgen werden alle fietsen bedeeld en de eerste werknemers zijn al onderweg naar huis.

 • Wendy Smit - Pepsico

  Wat een geweldige ervaring om te rijden met de bakfiets.

 • Nele Galloo - 't Veer

  Totaal onvoorzien, heb ik op het laatste nippertje toch nog beslist om in het project te stappen en ik moet zeggen dat ik er tot nu toe helemaal geen spijt van heb.

 • Brigitte Bonte - bw 't Veer

  Ik ben op maandag 6 oktober gestart met een elektrische fiets. Dat is wel even wennen en zeker niet te onderschatten.

 • Frank De Langhe, PepsiCo Veurne

  De testkaravaan : een mooi initiatief van onze provincie waar we als milieubewust bedrijf maar al te graag op inpikken. Dit initiatief leunt perfect aan bij onze visie “Performance with Purpose”.

 • Els Brysbaert - PepsiCo Veurne

  Maandag 6 oktober, 11u. Alle fietsen staan gebruiksklaar! Nu hopen we dat de weergoden ons de komende 3 weken welgezind zijn zodat onze medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van hun gekozen vervoersmiddel. Aan alle deelnemende collega's : Succes en geniet ervan !

  Thijs en Els

 • Lieve Soens - Barco nv

  Vandaag 19 september is het jammer genoeg afgelopen met deze aktie. Fietsen werden deze namiddag terug opgehaald. De motivatie is er zeker om verder met de fiets naar het werk te komen (als het weer het toelaat) !

 • Roos Baekelandt en Karen Temmerman

  We zijn blij dat we deze test mochten doen. Ja, het triggert toch iets, misschien wordt er volgende lente een elektrische fiets aangeschaft!

 • Barco

  Zo, de laatste dag van onze Testkaravaan is aangebroken. Een leuke en interessante ervaring. Bedankt Mobiel, bedankt Provincie West-Vlaanderen !

 • Lieve Soens Barco Kuurne

  Door de extra hulp van de motor hoefde ik niet hard te trappen en kwam ik niet bezweet aan en bovendien hoefde ik geen plaatsje te zoeken op de parking! Ik heb het ook gevoeld in mijn portemonnee want ik heb in 3 weken nog geen benzine moeten tanken!

 • Nathalie Vuylsteke - Barco nv (Kortrijk)

  De bakfiets…het is ondertussen een begrip in ons gezin geworden. Voor kinderen tot 5 jaar, lijkt me dit een mooie investering. Het contact dat er is met de kinderen, is helemaal anders als ze vooraan zitten en je ziet ze echt genieten!

 • Mieke Callens Barco NV

  De testkaravaan is echt een zeer goed initiatief, en hopelijk is dit een project waar we positief mee aan de slag kunnen blijven!

 • Lieve Soens Barco NV Kuurne

  Samen met Sammy Moerman toch even het gewicht van de electrische fiets testen want dit is niet te onderschatten (weegt toch heel wat kilootjes meer dan een gewone fiets).

 • Lieve Soens Barco NV Kuurne

  Onder goedkeurende blik van Patrick Doornaert sta ik klaar in startpositie voor een proefritje op de parking van Barco Kuurne en dat viel onmiddellijk in de smaak.

 • Lieve Soens Barco NV Kuurne

  Op 1 september deskundige uitleg gekregen van Patrick Doornaert.

 • Rik Guillemyn Barco Kuurne

  Via het Leie fietspad vanuit Marke naar Kuurne, amper 7,8km (met de wagen via de R8 -11Km). Aankomsttijd t.o.v de wagen is GELIJK!

 • Roos Baekelandt en Karen Temmerman, Barco nv

  Gisterenavond vertrokken we voor het eerst vanuit Barco met de elektrische fietsen. Het fietsen zelf is echt wel een stuk makkelijker, je wordt letterlijk geholpen.

 • Jan van Acoleyen, Chief Human Resources Officer, Barco NV

  Vandaag is de Testkaravaan van start gegaan! Benieuwd hoeveel duurzame kilometers wij kunnen verzamelen.

 • Marc Verpoort, directeur personeel AZ Groeninge

  De testkaravaan was voor onze werknemers een unieke gelegenheid om te proeven van allerhande duurzame vervoermiddelen.

 • Lieven Dewandel, Barco NV

  Barco, nog 10 keer slapen, en het is zover ! We duimen alvast voor mooi weer.

 • Guido Vermeulen

  Guido Vermeulen, directeur OptimaT

  Op mobiliteitsvlak betekent stilstaan in feite achteruitgaan. Daarom hebben we ingetekend op de “testkaravaan”.

 • Eddy Moerenhout, dienst Welzijn provincie West-Vlaanderen

  Hop met de nieuwe blinkend nieuwe witte fiets, ik ben er voor gegaan!

 • Wim Vandewalle, dienst Waterlopen Provincie West-Vlaanderen

  Ik heb ervan genoten eens een paar weken rond te rijden zonder de nadelen van de verkeersdrukte te moeten ervaren.

 • Foto Hilde Vandromme

  Hilde Vandromme, Bestuursdirecteur Personeel & HRM provincie West-Vlaanderen

  De testkaravaan, echt het eerste-schooldag-gevoel!

 • Wouter Lammens

  Wouter Lammens, dienst Cultuur Provincie West-Vlaanderen

  Dankzij de testkaravaan kreeg ik de kans een vouwfiets in combinatie met de wagen aan praktijk te toetsen.