U bent hier

Zorgcentrum Maria Ter Engelen

14584

Duurzame kms afgelegd

180.04938271605

km per werknemer

1.9

Ton CO2 bespaard

81

Deelnemende werknemers

19.756097560976%

Deelnemende werknemers

45

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
27
maart 2017
11
april 2017

Adres

Dorpsstraat 4
8650 Klerken

Zorgcentrum Maria Ter Engelen

Zorgcentrum Maria Ter Engelen staat in voor kwaliteitsvolle en professionele begeleiding, dagopvang en woonondersteuning van minder- en meerderjarigen met een verstandelijke beperking.
Zoals in ons logo vermeld staat, zijn we een” voorziening in beweging” en dit mag heel ruim geïnterpreteerd worden.
Het zorgcentrum biedt zorg aan voor ruim 310 cliënten, en telt ongeveer 450 medewerkers. De meerderheid van deze medewerkers woont binnen een straal van 25 km.

De redenen voor onze deelname aan de testkaravaan zijn divers.

  • Het dorp Klerken ligt op een 8 tal km van Diksmuide af.
  • Er is een beperkte bereikbaarheid via de lijn, maar dit biedt geen oplossing voor al onze werkdiensten.  Vooral het einduur van de late dienst is een probleem.
    In het verleden hebben we samen gewerkt met de gemeente Houthulst om tijdens de weekdagen ieder uur bediend te worden door de lijn, waar we ook in geslaagd zijn.
  • Klerken is gelegen op een heuvel, wat voor fietsers toch wel een extra inspanning vraagt. Wij bezitten zelf een aantal aangepaste fietsen voor bewoner en begeleider, telkens voorzien van een elektromotor ter ondersteuning van het fietsen.  
  • We merken dat de interesse om woon-werkverkeer met de fiets te doen wel toeneemt, en willen met deze deelname onze medewerkers de kans bieden om dit uit te proberen met de ter beschikking gestelde fietsen.