U bent hier

Stads- en OCMW bestuur Harelbeke - site Markt

9566

Duurzame kms afgelegd

164.93103448276

km per werknemer

1.3

Ton CO2 bespaard

58

Deelnemende werknemers

38.666666666667%

Deelnemende werknemers

21

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
21
augustus 2017
04
september 2017

Adres

Marktstraat 29

8530 Harelbeke

Stads- en OCMW bestuur Harelbeke - site Markt

De stad en het OCMW van Harelbeke nemen deel aan de “testkaravaan”. Op die manier willen we onze medewerkers bewust maken dat het woon-werk verkeer ook aangenaam en duurzaam kan gebeuren. De medewerker krijgt de kans om gedurende twee weken gratis een (elektrische) fiets, plooifiets, bakfiets, fietskar, bus/treinvervoer en carpool uit te testen voor hun dagelijkse woon-werkverkeer te testen. Met de stad en OCMW Harelbeke richten we ons tot al onze medewerkers uit de diverse sites. Beide besturen samen stellen ongeveer 600 medewerkers te werk in diverse sites en diensten.

Het stimuleren van onze medewerkers om duurzaam naar het werk te komen, helpt om de CO2-uitstoot van de stadsdiensten te reduceren. Zo werken we samen verder aan her verwezenlijken van de klimaatdoelstellingen van de stad. Daarnaast draagt duurzame mobiliteit ook bij tot het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers.

De provincie West-Vlaanderen biedt met de testkaravaan de medewerkers van de stad en OCMW de kans om verschillende mogelijkheden van duurzame mobiliteit gratis uit te testen. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om met een duurzaam vervoersmiddel naar het werk te komen en op die manier ook de vele voordelen ervan te ontdekken. Zoals geen files, geen parkeerproblemen, een beweegmoment,…