U bent hier

Politiezone Gavers

2086

Duurzame kms afgelegd

122.70588235294

km per werknemer

0.3

Ton CO2 bespaard

17

Deelnemende werknemers

22.368421052632%

Deelnemende werknemers

6

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
12
oktober 2018
25
oktober 2018

Adres

Deerlijksesteenweg 43

8530 Harelbeke

Politiezone Gavers

De politiezone Gavers is een meergemeentenzone die bestaat uit Harelbeke (en Hulste, Bavikhove en Stasegem) en Deerlijk (en Sint-Lodewijk). Het hoofdbureau bevindt zich in Harelbeke, in Deerlijk is in het gemeentehuis op bepaalde uren een wijkinspecteur aanwezig. Ons korps telt 78 personeelsleden, verdeelt onder twee kaders, namelijk het operationele kader en het administratieve en logistieke kader.

Voor de politiezone Gavers is duurzame mobiliteit belangrijk. Verplaatsingen van en naar het werk en tijdens het werk worden, in de mate van het mogelijke, zoveel mogelijk op een duurzame manier gedaan. De personeelsleden worden aan de hand van een fietsvergoeding aangemoedigd om hun woon-werk traject met de fiets af te leggen. Daarnaast is er een beveiligde overdekte fietsenstalling en is er de mogelijkheid om zich op het werk te douchen na aankomst met de fiets.

Iedere wijkinspecteur heeft een persoonlijke, al dan niet elektrische, fiets om verplaatsingen van en naar de wijk af te leggen. Naast de fietsen van de wijkinspecteurs zijn ook een aantal fietsen ter beschikking voor de andere personeelsleden. Tot slot kan voor een vergadering of opleiding ook een treinticket verkregen worden.

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om koning auto van de troon te stoten. De komst van de testkaravaan is een uitgelezen kans om personeelsleden aan te zetten om de auto thuis te laten en te kiezen voor de fiets of een ander duurzaam verplaatsingsmiddel. Evenzeer willen we met dit project ook bijdragen tot een beter milieu, minder autoverkeer en een verhoging van de verkeersveiligheid.

Wij verwelkomen de testkaravaan graag van 12 oktober tot 25 oktober 2018!