U bent hier

OC Sint-Idesbald - site Ten Bunderen

6686

Duurzame kms afgelegd

351.89473684211

km per werknemer

0.9

Ton CO2 bespaard

19

Deelnemende werknemers

3.1666666666667%

Deelnemende werknemers

14

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
04
mei 2017
18
mei 2017

Adres

Stationstraat 49
8890 Moorslede

OC Sint-Idesbald - site Ten Bunderen

Het orthopedagogisch centrum (OC) Sint-Idesbald is een intersectorale netwerkorganisatie, een initiatief van de vzw Groep Broeders van Liefde. We zijn  actief binnen het buitengewoon onderwijs, zorg voor minderjarigen en volwassenen met initiatieven binnen het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), Jongerenwelzijn en sociale economie. Samen met een 550-tal medewerkers geven we dienstverlening aan een 900-tal cliënten in zeer uiteenlopende trajecten.
Onze werkingen zijn gehuisvest op verschillende locaties, voornamelijk in de regio Roeselare.

Zorgen voor onze omgeving en inzetten op duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen is een continu streven. In onze werkingen leveren we permanent inspanningen om milieubewuste keuzes te maken op vlak van materialen, onderhoud, afvalbeheer, sanitaire installaties, aansluiting op warmtenet van MIROM, enz…Getuige hiervan zijn ook onze initiatieven binnen de sociale economie zoals de Energiesnoeiers, Groen en Co, Buurt en Co en onze samenwerkingsverbanden met Kringloopwinkels en biologische tuinbouwinitiatieven zoals De Lochting en BioBello.

De gezondheid en het welzijn van onze cliënten en medewerkers is een andere belangrijke focus. Naast onze aandacht hiervoor in het dagdagelijkse werken, organiseren we jaarlijks de campagne ‘de Gezondste Week’ waarbij we maximaal alle cliënten en medewerkers betrekken en stimuleren om gezonde keuzes te maken. Bewegen of mobiliteit is hierin telkens één van de rode draden.

Om die reden biedt participatie aan de testkaravaan een interessante kans! Omwille van de ligging van onze campussen, de minder vlotte bereikbaarheid met openbaar vervoer en de onregelmatige uurroosters van vele van onze medewerkers is de auto nog teveel koning in het woon-werkverkeer.  Doch we geloven steevast dat er groeimogelijkheden zijn om méér medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen. We kijken dus uit naar de testkaravaan!