U bent hier

Howest - campus Graaf Karel De Goedelaan

18660

Duurzame kms afgelegd

287.07692307692

km per werknemer

2.5

Ton CO2 bespaard

65

Deelnemende werknemers

24.074074074074%

Deelnemende werknemers

28

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
28
september 2017
12
oktober 2017

Adres

Graaf Karel De Goedelaan 5

8500 Kortrijk

Howest - campus Graaf Karel De Goedelaan

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, biedt op haar campussen in Brugge en Kortrijk 23 bacheloropleidingen aan. Studenten kunnen bij Howest terecht voor een brede range aan opleidingen waarvan er sommige uniek zijn in Vlaanderen, zelfs in Europa. Zo vormt de opleiding Digital Arts and Entertainment de game-ontwikkelaars van de toekomst; een opleiding waar studenten van over heel Europa op inschrijven. Maar ook opleidingen als Industrieel Productontwerp of de specialisatie Cybercrime kennen de jongste jaren veel succes. De manier waarop Howest onderwijs aanbiedt aan haar meer dan 6000 studenten kan gerust atypisch genoemd worden. Persoonlijk contact is geen loos begrip en de praktijkgerichtheid van ons onderwijs staat op eenzame hoogte.  Bij alles wat we doen, staat creatief ondernemerschap voorop.

Voor de uitbouw van het mobiliteitsbeleid gesteund door de bestuursorganen van Howest voert Howest om de 3 jaar een mobiliteitsstudie uit. Deze geeft een beeld van de vervoerswijzen van onze medewerkers, mobiliteitsbehoeften en huidige infrastructuur en maatregelen. In de mobiliteitsstudie worden ook nieuwe maatregelen opgenomen. Op die manier breidt Howest continue de maatregelen m.b.t. infrastructuur, efficiënt, veilig en milieuvriendelijk gebruik van vervoersmiddelen zowel voor woon-werkverplaatsingen als dienstverplaatsingen uit.

Om de medewerkers nog extra te ondersteunen zijn we verheugd om gebruik te kunnen maken van de testkaravaan.  Met onze deelname wil Howest de medewerkers verder motiveren en stimuleren om de overstap te maken naar een duurzaam vervoermiddel. Naast een oplossing voor de parkeerproblemen op onze vestigingen bevorderen we hiermee tevens de gezondheid van onze medewerkers en dragen we op een positieve manier bij tot het milieu. We hopen dat de gelegenheid tot het proeven van alternatieve vervoersmogelijkheden een aantal collega’s over de streep trekt om de stap te zetten naar duurzame mobiliteit. In 2017 richten we ons specifiek op onze medewerkers van de campussen in Kortrijk.