U bent hier

Dana Belgium

19550

Duurzame kms afgelegd

217.22222222222

km per werknemer

2.6

Ton CO2 bespaard

90

Deelnemende werknemers

15.789473684211%

Deelnemende werknemers

27

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
30
maart 2015
10
april 2015

Adres

Ten Briele 3

8200 Sint-Michiels

Dana Belgium

Dana Belgium gelegen te Brugge maakt deel uit van de Off-Highway Driveline Technologies groep van Dana Holding Corporation, een beursgenoteerde Fortune 500 Amerikaanse multinational. Wereldwijd stelt Dana meer dan 20.000 mensen te werk. Dana is één van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van aandrijfsystemen inclusief assen, transmissies, warmtemanagementsystemen en afdichtingsproducten.

Dana producten kunnen wereldwijd worden gevonden in vele soorten van voertuigen. Dit gaat van personenwagens tot vrachtwagens en Off-Highway applicaties. De Off-Highway productdivisie van Dana Corporation richt zich voornamelijk op de zware industriële machines in de constructiesector en in de mijn- en bosbouw. De vestiging in Brugge stelt een 500-tal  mensen te werk. In Brugge worden hoofdzakelijk transmissies voor de “zware industriële machines” ontwikkeld, gemachineerd en geassembleerd.

Enkel jaren geleden zijn we gestart met het project Jobfit. Hierbij wensen we onze medewerkers bewuster te maken van het belang van gezonde voeding en meer beweging. Er zijn reeds enkele acties geweest waarbij we in het bijzonder het fietsen van en naar het werk stimuleren. Een belangrijk aantal medewerkers komt al op een duurzame manier naar het werk. Door deelname aan de “testkaravaan” willen we nog meer medewerkers over de streep trekken om dit op een duurzamere manier te doen.