U bent hier

az groeninge campus Vercruysselaan

5288

Duurzame kms afgelegd

142.91891891892

km per werknemer

0.7

Ton CO2 bespaard

37

Deelnemende werknemers

7.1428571428571%

Deelnemende werknemers

5

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
23
juni 2014
10
juli 2014

Adres

Burgemeester Vercruysselaan 5
8500 Kortrijk

az groeninge campus Vercruysselaan

Het algemeen ziekenhuis az groeninge in Kortrijk telt vier campussen, drie ervan situeren zich in het stadscentrum.

az groeninge vindt duurzame mobiliteit belangrijk en ondernam in het verleden reeds diverse initiatieven om het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets, voor woon-werkverkeer, aan te moedigen. Zo beschikt elke campus over een beveiligde fietsenstalling, ontvangen de medewerkers die zich engageren om met de fiets te komen een verhoogde fietsvergoeding en zijn ze met zijn allen naar Kyoto gefietst.

Het is dus evident dat het ziekenhuis de “testkaravaan” met open armen ontvangt. De provincie West-Vlaanderen biedt de medewerkers van het ziekenhuis de kans om de verschillende mogelijkheden van duurzame mobiliteit gratis uit te testen. Zo kunnen zij ervaren hoe het is om met een duurzaam vervoersmiddel naar het werk te komen en op die manier ook de vele voordelen ervan te ontdekken, zoals geen files, geen parkeerproblemen, een betere conditie …

Met deze actie wil az groeninge zijn 2741 medewerkers motiveren om naar een duurzaam vervoermiddel over te stappen. Het einddoel is de bevordering van de gezondheid van de medewerkers door meer beweging, een positieve impact op het milieu door het verlagen van de CO2-uitstoot, een meer leefbare stad door de vermindering van het aantal wagens en een kostenbesparing voor onderhoud en aanleg van parkeerplaatsen.