U bent hier

Spectaculaire start van de testkaravaan bij CNH

06 mei 2014

Op maandag 28 april is de testkaravaan in het bedrijf CNH Industrial op spectaculaire wijze geland in Zedelgem, met oa een optreden van 9-voudig wereldkampioen trial bike Kenny Belaey. Andere wielerheld Johan Museeuw overhandigde de elektrische testfiets aan de CNH Industrial ambassadeur van de testkaravaan, Shirley Hanseeuw.

De testkaravaan is een schot in de roos, gezien de grote vraag vanuit de bedrijfswereld om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten. Zo is de campagne voor 2014 reeds volledig volzet en zal die meer dan 10.000 West-Vlaamse werknemers bereiken. Voor 2015 bevestigden reeds 13 bedrijven hun deelname.

De testkaravaan hield zijn eerste en meteen zeer succesvolle stop van 31 maart tot 18 april bij de beschutte werkplaats OptimaT uit Lichtervelde en bij het provinciaal onderzoekscentrum voor land- en tuinbouw Inagro vzw uit Beitem. Bij OptimaT schreef maar liefst 51% van het personeel (207 pers.) zich in voor deze campagne, bij Inagro vzw was dit 27% (44 pers.). De deelnemers van deze 2 bedrijven hebben samen maar liefst 95.632 duurzame kilometers afgelegd in 3 weken tijd en hiermee 12,6 ton CO2 uitstoot bespaard.