U bent hier

Roos Baekelandt en Karen Temmerman, Barco nv

1 september

Gisterenavond vertrokken we voor het eerst vanuit Barco met de elektrische fietsen. Het was zalig weer; droog en aangenaam warm. Het fietsen zelf is echt wel een stuk makkelijker, je wordt letterlijk geholpen. Maar het blijft toch sportief; want je moet ook wel effectief trappen hoor. Dat werden we na een eindje wel gewaar.

Na de Kortrijkse drukte getrotseerd te hebben bereikten we de Leie. Daar is het aangenaam fietsen en we konden ook meteen de hogere snelheden eens uitproberen. Zalig... hier en daar wel uitkijken of je de juiste weg volgt. Het is toch heel eenvoudig; gewoon de Leie volgen?

Tot je bij werken komt, en er een omleiding is; zoals in Harelbeke. Daar wordt er een nieuwe sluis geplaatst om scheepvaart tot 4500 ton toe te laten. Er wordt ook een fietsbrug aangelegd. Na wat omrijden kwamen we terug langs de Leie terecht.

Bij Waregem wachtte ons een verrassing; daar was er ook een omleiding en deze was niet zo goed aangeduid, met als resultaat dat we een stuk terug moesten. We hebben onze fietsen dus al goed uitgetest.

Bij aankomst in Zulte begon het lichtjes te regenen, gelukkig viel dat mee.

Na 1u30 fietsen was ik veilig thuis.

2 september

Deze morgen hoorde ik gietende regen bij het opstaan, oei. Gelukkig hield het niet aan. Afspraak bij de brug van Zulte, waar Karen vanuit Deinze mij al tegemoet komt. Het was mistig en vochtig; wel heel rustig om nu langs de Leie te kunnen fietsen. We konden nu zonder problemen overal doorrijden, zodat we vlot vorderden.

Roos & Karen