U bent hier

Lindsey Ameele Melexis NV

Heel nieuwgierig was ik naar de bakfiets, en na een dikke week hebben we zo een beetje een haat-liefde verhouding opgebouwd.

Enerzijds manoeuvreert zo'n lang ding verrassend goed maar anderzijds werk ik me helemaal in het zweet bij de minste helling. Ik weet begot niet wie de naam "Gazelle" er heeft opgeplakt? 't Is zeker iemand met gevoel voor humor....

Ik (of is het de fiets ;)  ) val wel fantastisch op in het verkeer en auto's  duwen mij niet meer van de weg (hoera!), maar de keerzijde is dat ik in de binnenstad net als auto's in de file aanschuif.

In de bak kan ik naast mijn huiskabouter echt heel veel kwijt, en dan zijn er als surplus nog eens zijtassen, wow. Maar... dan komt het moment dat ik met de hele inboedel ergens aankom, en de lading moet kunnen lossen. De huiskabouter zit vast met zijn gordels en kan er niet alleen uit. Dus zoek ik eerst ofwel een muur waar de fiets kan tegen leunen of hef ik mij bijna een breuk tijdens het opbokken van de fiets op de middenbok... Eénmaal op de middenbok staat de fiets wel superstabiel. Bij het in- en uitstappen van de bak hoef ik mij geen zorgen te maken dat de fiets omvalt.

Voor mij niet praktisch in vergelijking met fiets met zitje achterop, maar voor wie trajecten aflegt waar overal fietspaden voorzien zijn en niet in de bergen woont, is zo'n fiets ideaal. Nu begrijp ik waarom je er zo veel spot in Nederland!

De bakfiets geeft mij wel een vakantiegevoel: alles gaat trager, het is al de hele tijd fantastisch weer, en ik zoek dan ook omwegen om maar niet te lang door de stad te moeten rijden,... en de zingende kleuter vooraan vond dat het goed was.