U bent hier

stadsbestuur Tielt

0

Duurzame kms afgelegd

0

km per werknemer

0

Ton CO2 bespaard

0

Deelnemende werknemers

0%

Deelnemende werknemers

0

Stapten over naar duurzaam

Passage testkaravaan
28
september 2017
12
oktober 2017

Adres

Markt 13
8700 Tielt

stadsbestuur Tielt

De stad Tielt ondertekende op 3 juni 2015 het Burgemeestersconvenant, een Europees initiatief waarbij lokale overheden zich engageren om de CO2-uitstoot op hun grondgebied terug te dringen. Het stadsbestuur wil dan ook op verschillende manieren haar steentje bijdragen om tot een duurzamere samenleving te komen. Onze deelname aan de provinciale woon-werkcampagne ‘De testkaravaan komt er aan!’ past uitstekend in dit verhaal.

Van 28 september tot 12 oktober krijgen personeelsleden van zowel de centrale administratie in het  stadhuis als van de buitendiensten de kans om deel te nemen aan deze campagne. Op die manier kunnen we ons personeel ervan bewustmaken dat het woon-werkverkeer ook aangenaam en duurzaam kan gebeuren.

De stad Tielt streeft naar een duurzamere mobiliteit en de voorbije jaren werden er reeds verschillende initiatieven opgestart. Sommige van deze acties zijn gericht op het personeel, zoals de fietsvergoeding, het terugbetalen woon-werkverkeer openbaar vervoer, kennismaking met elektrische mobiliteit, deelname sensibilisatieacties, enz. Maar ook het grote publiek maakt via de stad kennis met duurzame mobiliteit, denken we maar aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, het uitbouwen van een fietsnetwerk, het installeren van fietsoplaadpunten, het uitbreiden van de zone 30, het voorzien van bijkomende laadpalen voor elektrische voertuigen en van Blue-bike fietsen op termijn, enz.

Zowel grote maar ook kleinere inspanningen kunnen wel degelijk een verschil maken. Vandaar onze deelname aan de ‘De testkaravaan komt er aan!’.